Banner

Az egyforma akkuval működő kisgép-családok előnyei

Az elmúlt években jól látható két tendencia az építőiparban: az alapanyagok ára nemcsak magasabb, de egyre nehezebb beszerezni őket, valamint egyre kevesebb a „hadra fogható” szakember. Többek között ezért is ugrott meg a szerszámok iránti kereslet – ebben az egyik legjobban teljesítő termékek az egyforma akkuval működő kisgép-családok. Cikkünkben ezt a termékkategóriát mutatjuk be!

Akkus fűnyíró

Az a bizonyos akkumulátor

A legtöbb esetben az elektromos szerszámok jól kialakított, strapabíró eszközök, ritkán mennek tönkre. A vezető ok, ami miatt mégis megválunk egy-egy darabtól, hogy végleg tönkrement az akkuja, amit aztán nem lehet javíttatni, újat venni pedig vagy nem tudunk, vagy egyszerűen nem éri meg. Így nézve tehát abszolút logikus választás egy olyan termékcsaládot vásárolni, amihez egyen akkumulátor jár, így tényleg csak azt kell majd pótolni, amit egyébként is kéne!

Kompatibilitás

Azok, akiknek többféle akkus eszköze van otthon, minden bizonnyal ismerik azt a helyzetet, amikor ide-oda „legózunk” az akkumulátorokkal, de nem sikerül megtalálni azt, amelyikre éppen szükség van – a töltőegységről nem is beszélve. A kisgép-családok esetében ez sem probléma, hiszen mindegyik ugyanazzal az akkuval működik, valamint ugyanolyan töltőegységre van szükség.

Akkus fúró-csvarhúzó

Milyen eszközök vannak a csomagban?

Számos gyártó készít már ilyen kisgép-családokat, nem véletlenül, egyre többen szeretnék saját maguk megoldni az otthon felmerülő és a ház körüli munkálatokat. Természetesen többféle kiszerelés létezik, de az biztos, hogy az akkus fúrógép jelenti a készlet központi elemét – ez szinte mindegyik csomagban fellelhető, de a sarokcsiszoló és a dekopírfűrész is alapvető fontosságú. Bizonyos kisgép-családok akár 20 darabot is számlálhatnak, ahol lombfúvótól kezdve sövényvágóig szinte mindent megtalálhatunk.

Miért érdemes beruházni egy kisgép-családra?

Egyfelől azért, mert egy lendülettel megoldhatjuk a szerszámkérdést. Másfelől azért, mert így egyben jóval olcsóbban lehet kijönni, mintha az évek során egyesével vásárolnánk meg az összeset. Arról nem is beszélve, ha például tönkremegy a fúrónk és a flexünk akkumulátora, akkor rögtön kettőt vásárolhatunk! Az ilyen kisgép-családok akkumulátorai ráadásul sokszor olcsóbbak is, mint a „darabos” termékek akkumulátorai, mivel a gyárban is jóval több darab készül, így kedvezőbb áron tudják adni a márkák.

Kapcsoló cikk: Akkus fúró-csavarozó: milyet válasszak?

Mi alapján válasszunk?

Az egyik szempont az akkumulátor üzemideje. Természetesen a márka és a típus függvénye ez is, a legtöbbször minél jobb az akkumulátor, annál drágább is a kisgép- család. Általában a csomagoláson fel szokták tüntetni a teljesítményt, az üzem- és töltésidőt, de javarészt olyan 2-3 óra környékén szokott mozogni a töltési idő. Persze a felső kategóriás, profi gépek között olyat is találni, ami 30 perc alatt teljesen feltölt.

Akkus sövényvágó

Az akku mellett egyéb technikai paraméterek szerint is dönthetünk, valamint azt is érdemes mérlegelni, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk. Ha például a kertben nincsen sok bokor, akkor nem biztos, hogy háromféle sövényvágóra szükségünk lesz. Az biztos, hogy érdemes legalább egyszer kézbe venni a kiszemelt termékeket, hiszen az ergonómia alapfeltétele a jó munkának!

Kövesd a Praktikert a Youtube-on is!

Szerelkezz fel akkus elektromos szerszámokkal a Praktikerben!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!