Banner

Akkus fúró-csavarozó: milyet válasszak?

Az akkus fúró-csavarozók nagy nyomaték leadására képesek és rengeteg felhasználásuk lehet egy háztartásban vagy műhelyben. A szerszám kiválasztásánál rengeteg gyártó és modell áll rendelkezésre. A technikai paraméterek, amik a legfontosabbak a vásárlásnál a csavarozó súlya, az akkumulátor típusa, és a nyomaték. Segítünk kiválasztani a megfelelő akkumulátoros kézi csavarozót!

Akkus Fúró Csavarozó - Praktiker

Mire használhatjuk az akkus fúró-csavarozót?

Az akkus fúró-csavarozó elsősorban csavarok behajtásához használható – fába, műanyagba vagy éppen puhább fémekbe. Amennyiben viszont különböző falazatok fúrását, horgonyok vagy dűbelek rögzítését, illetve a csavarbehajtást is egyetlen géppel szeretnénk megoldani, akkor az akkus ütvefúró-csavarozó vásárlásában is gondolkozhatunk, hiszen ezek az eszközök általában lehetővé teszik a fúró, csavarozó és ütvefúró módok közötti választást.

Milyen akkus fúró-csavarozót válasszunk a célunkhoz?

Minden vásárló a legjobb akkus csavarozót szeretné magának tudni, de hogy melyik is a legjobb, az tulajdonképpen a felhasználói szokásokon múlik. Fontos eldönteni, hogy a ház körüli apróbb munkákhoz keresünk akkus csavarozót vagy nagyobb, profibb munkákhoz.

A vásárlásnál az akkus fúró-csavarozó nyomatéka egy fontos szempont: ha nem csak kisebb csavarok behajtására szeretnénk használni, hanem beragadt vagy túlhajtott csavarok eltávolítására is, akkor a nyomatékra kiváltképp figyeljünk. Minél komolyabb a munka, annál komolyabb nyomatékra lesz szükség. Ha ezt látjuk a leírásban: 12v akkus fúró-csavarozó, ez azt jelenti, hogy az eszköz 12 volt feszültséget ér el, a komolyabb modellek már 18-19 volt környékén teljesítenek, ami szintén hatékonysági fokmérő.

Az akkus csavarozó töltése is egy fontos szempont: vásárlás előtt vessünk egy pillantást az akku kapacitására és töltési idejére is. Minél nagyobb az amperóra értéke (Ah), annál jobb. Ha pedig a legfontosabb szempont az állóképesség, akkor van egy jó hírünk: létezik már akkus fúró-csavarozó 2 akkuval is, hogy előre is lehessen gondolkozni.

Akkus Fúró-csavarozó Töltő - Praktiker

Kiegészítők az akkus csavarozókhoz

A Praktiker kínálatában minden terméktípushoz számos plusz egységet és kiegészítőt lehet vásárolni – ha szeretnénk a lehető legtöbb hasznos kiegészítőt magunknál tudni, akkor az akkus fúró-csavarozó koffer ideális választás, hiszen ezekben mindent megkapunk egyetlen csomagban. Az akkus fúró-csavarozó szett esetében többek között fúrófejeket, biteket, mágneses bittartót, különböző tokmányokat, de akár imbuszkulcsokat és fogókat, vagy éppen mérőszalagot is találhatunk – ilyen pakkal felszerelkezve aligha érhet majd minket meglepetés!

Kövesd a Praktikert a Youtubeon is!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!