Banner

Zuhanyfüggöny vagy kádparaván: melyiket válasszuk?

Sok fürdőszobában a kádat használják zuhanyzásra, ezért itt meg kell oldani, hogy ne fröcsköljön ki a víz. Kézenfekvő és olcsó megoldás erre a zuhanyfüggöny, de van, aki frászt kap tőle, ha zuhanyzás közben rátapad. Ilyen esetben érdemes lehet a valamivel drágább kádparavában gondolkozni.

A zuhanyfüggöny egy teleszkópos rúddal pillanatok alatt felszerelhető, és árban is verhetetlen. Bár akadnak hátrányai, nem ezekkel érdemelte ki, hogy Hitchcock híres horrorfilmjében ikonikus szerephez jusson. Sőt ma már annyiféle szín, minta és anyag közül választhatunk, hogy a zuhanyfüggöny lehet a fürdőnk egyik leghangsúlyosabb dizájneleme. Egyes típusoknak antibakteriális és penészálló tulajdonságai vannak, így könnyebb a tisztán tartásuk. Ha pedig vízkövesedni kezdenek, kis anyagi ráfordítással cserélhetők, illetve mosógépben moshatók. A hátránya, hogy ha el akarjuk kerülni, hogy ránk tapadjon zuhanyzás közben, akkor sajnos lecsökken a mozgásterünk a kádban.

Az alternatív megoldás a kádparaván, amely úgy tartja kint a vizet, hogy biztosan nem zavar minket zuhanyzás közben. Választhatunk műanyag vagy biztonsági üvegből készült változatot, szélesebbet, keskenyebbet, harmonikaszerűen záródót. Hátránya, hogy jóval drágább, és nem lehet csak úgy bedobni a mosógépbe, ha kezd megtelepedni rajta a vízkő. Ezért számoljunk azzal, hogy rendszeresen kell takarítani. Emellett tetőtéri fürdőszobába a ferde falsíkok miatt sokszor csak egyedileg gyártatott kádparavánt tudunk beszerelni. Viszont ha egyszer beszereztük, akkor hosszú időre tartós megoldást jelent.

%%TERMEK_AJANLO_431%%

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!