6+1 tipp, hogyan frissítsük fel a lakásunkat kis lépésekben

Egy lakás sosem lehet teljesen kész, mindig akad valami apróság, amit meg szeretnénk csinálni, de sohasem jut rá idő. A szekrényekben nincs egy fikarcnyi hely sem, az előszobában halomban állnak a cipők, és ha vendégek jönnek, nincs hová kényelmesen leülni. Ha szisztematikusan, kis lépésenként állunk neki a hiányosságok rendbetételének, akkor sokkal könnyebben végére járhatunk a tennivalóknak.

Első lépés: nézzünk be a szekrényekbe!
Az első lépés még pénzbe sem kerül, kezdetnek vizsgáljuk át a ruhásszekrények tartalmát, és válogassunk ki mindent, amit nem használunk, és dobjuk ki vagy ajándékozzuk el. A megmaradt ruhákat pedig rendszerezzük újra, használjunk fiókrendezőt, dobozokat, hogy minden megtalálja az állandó helyét. Később folytassuk a konyhaszekrényekkel, előszobaszekrénnyel, menjünk végig minden fiókon, és szelektáljunk, rendszerezzünk.

Második lépés: támasszuk fel az étkezőt!
Ha van étkezőasztalunk, de a reggelit a konyhában állva kapjuk be, esetleg menet közben a vonaton vagy a kocsiban, esténként pedig a tévé előtt vacsorázunk, akkor itt az idő, hogy ezen változtassunk. Lehet, hogy az étkezőnk nem elég hívogató és hangulatos. Ezen könnyen segíthetünk egy kis átrendezéssel, új világítással, gyertyákkal, egy terítővel vagy szép szalvétákkal, és máris könnyebben rászokunk a közös étkezésekre.

Harmadik lépés: a fürdőszoba
Akármilyen kicsi is a fürdőnk, kis befektetéssel is rengeteget emelhetünk a fényén. Általános probléma, hogy rengeteg apró pipereholmi hever szem előtt. Ezeknek szerezzünk be egy faliszekrényt vagy egy magas, falhoz simuló szekrényt. Cseréljük le az elnyúzott törülközőket és a zuhanyfüggönyt, szereljünk fel új fogast, ha sosincs elég.

Negyedik lépés: az előszoba
Nem sok időt töltünk az előszobában, ezért hajlamosak vagyunk elhanyagolni, és nagyon gyorsan eluralkodik benne a káosz. Nemcsak a cipők landolnak itt, hanem a kulcsok, sálak, sapkák, táskák, levelek, és gyakorlatilag minden, amivel a kezünkben belépünk a lakásba. Ezért fontos, hogy mindennek alakítsunk ki elegendő tárolóhelyet. Felszerelhetünk egy üzenőtáblát is, és a végén koronázzuk meg az egészet némi dekorációval.

Ötödik lépés: a nappali
Vajon a nappalink kellően kényelmes és hangulatos ahhoz, hogy egy stresszes nap után egy jót lazíthassunk itt, vagy kellemesen leültethessük a vendégeket? Ha nem, akkor szerezzünk be kényelmes ülőhelyeket, kisasztalt az italoknak, hangulatosabb világítást, és néhány kép sem árt a falra. Ha nincs szőnyegünk, vagy régi a függönyünk, azt is érdemes lehet lecserélni, és máris egészen megújult a szoba.

Hatodik lépés: a világítás
Ha már a világítást említettük, menjünk végig az egész lakáson, és gondoljuk át, hol volna még szükség kiegészítő fényforrásra. Szerezzünk be pár asztali lámpát vagy falikart, képmegvilágítást, hogy kellemesebbé váljon az összhatás. Emellett a nappaliban és a hálóban mindig jól jön egy dimmer kapcsoló, hogy az alkalomhoz illő fénymennyiséget beállíthassuk.

+1: Okosítsuk a háztartást!
Az előrejelzések szerint az idei év már valóban az okos háztartási eszközök előretöréséről szól. Elgondolkozhatunk például egy mobilról irányítható okos termosztát vagy okos izzók, esetleg egy robotporszívó beszerzésén.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!