Banner

A fürdőszoba főszereplői: a kádak

Tervezze meg fürdőszobáját és válasszon a kádak közül magabiztosan. Egyenes kádak és sarokkádak széles választéka várja.

kád

Íves vagy egyenes – csak a helyiség mérete határozza meg?

A fürdőkádvásárlás nem olyan egyszerű, mint elsőre tűnik, hiszen a vásárlónak nemcsak a kád alapanyagáról kell döntenie, de azt is precízen le kell mérnie, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, ahogy fontos tudnia, hol található a csapkiállás és a lefolyó. Gyakran sajnos ezek határozzák meg, hogy milyen formájú kádat lehet beépíteni.

Kérdések, amiket kádvásárlás előtt meg kell válaszolni:

 • Szabadon álló, sarokba, fal mellé illeszthető, netán aszimmetrikus kádat szeretne?
 • Mire és hogyan használja majd a fürdőkádat? Hosszan fürdik vagy zuhanyozik benne?
 • Idős emberek használják majd? Legyen rajta pluszkapaszkodó?
  Tipp: Ha nagyjából tudjuk, milyen kádról álmodunk, teszteljük a fürdőkádakat a gyakorlatban! Üljünk bele, hogy kiderülhessen, valóban kényelmesen elférünk benne, nem csúszunk le, és kellemes tapintású az alapanyaga.

Acéllemez vagy akril? A kádak alapanyagának jellemzői

Míg az első fürdőkádakat fából vagy horgonyzott lemezből gyártották, addig mára számtalan alapanyag között válogathatunk (műmárvány, öntött vas, akril, acélzománc, beton, üveg, fa, márvány).

Acéllemez kádak: a zománcozott lemezkádak acélból készülnek, amit a gyártási folyamat során zománcoznak. Minél vastagabb ez a zománcréteg, annál minőségibb termékkel van dolgunk. A gyengébb minőségük kádakon a zománcréteg nagyjából 1,5 mm-es, míg a strapabíróbbaké 3,5 mm. Utóbbiak nehezebben sérülnek meg, karc- és ütésállók, a zománcréteg nem pattog le, illetve a tisztításuk is egyszerűbb.

Akril fürdőkádak: a gyantából, műgyantából gyártott akril fürdőkádak manapság a legkeresettebbek közé tartoznak, hiszen azon túl, hogy könnyűek és egyszerűen szállíthatók, felületük simasága kellemes testérzetet nyújt, a tisztításuk pedig egyszerű. A kínálatában kétféle kádtípussal találkozhatunk: a 100 százalékban akrilból készített és az úgynevezett ABS-akrilból gyártottakkal. Utóbbinál egy műanyag felületre hordanak fel egy vékony akrilréteget, emiatt az akrilkád kevésbé stabil, ellenálló.

kád

Mitől luxus, a luxuskád?

Az alapanyag és a formatervezés mellett a kínálatban olyan extrákkal is találkozhatunk, mint

 • a beépített ülőke,
 • a középre épített lefolyó,
 • az ergonomikus támaszok,
 • a gerinc ágyéki részénél található izomlazító feltöltések,
 • a hidromasszázsrendszerek,
 • a kádparaván, a fejtámlák és a kapaszkodók.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!