Konyhát tervezne? Így álljon neki!

Aki újdonsült konyhája tervezése előtt áll, annak most néhány pontban összeszedtük, hogyan érdemes nekilátni.

Fogalmazzuk meg a kívánságainkat!

Döntsük el, hogy konyhánk egy klasszikus, vidékies stílusú, vagy inkább modern dizájnkonyha legyen. Mennyi rakodótérre van szükségünk, és milyen felszereltséggel szeretnénk összeállítani. A kérdések megválaszolása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy álmaink konyhája megvalósulhasson, ezen felül kiváló alapul szolgál a konyhatervezéshez.

Inspirálódjunk

Nézegessünk magazinokat, válogassunk a gyártók ajánlatai között, keressünk fel szaküzleteket, bemutatótermeket! Hagyjuk, hogy a tapasztalatok, élmények alakítsák, gazdagítsák, befolyásolják elképzeléseinket! Konyhai katalógusok, a rendelés kényszere nélkül, már az internetről is letölthetők. Az interneten is számtalan konyhai weboldal található, amelyek között szabadon szörfölhetünk, új benyomásokat, ötleteket gyűjthetünk. A gyártók oldalai is segíthetnek abban, hogy a számunkra legmegfelelőbb megoldásokat megtaláljuk.

Mérjük fel a helyiséget

Mielőtt nekilátnánk a tervezésnek, tisztában kell lennünk azzal, mekkora hely áll rendelkezésünkre. Van-e elegendő helyünk egy nagyvonalú, konyhaszigettel kibővített konyhához, vagy csak egy szekrénysorral számolhatunk? Keressünk egy weboldalt, amelyen mi magunk is szabadon tervezhetünk, vagy a konyhaelemekről sablonokat tölthetünk le, amelyeket kinyomtatva kivághatunk és egy kockás papíron kedvünk szerint tologathatunk.

Vizsgáljuk felül a költségvetésünket

Gondolkodjunk el időben arról, hogy mennyit is szeretnénk költeni a konyhára. Egy konyha kialakításának költségvetése sok tényezőből áll össze; a konyhaszekrény anyaga, kialakítása, milyen lesz a frontlapok felülete stb. Nem kérdés, hogy a tömör fából, vagy üvegből készült frontok jelentősen megemelik a költségeket, a préselt faforgácsból, vagy műanyagból készült frontlapok szerényebb költségvetést igényelnek. Természetesen a konyhai gépek minősége is jelentősen befolyásolja a költségeket. A márkás, átfogó lehetőségeket kínáló elektromos berendezésekért többet kell áldoznunk. A gyártók, kereskedők online felületén a kínált valamennyi konyhai készülék pontos leírása, ára megtalálható, összehasonlítható. Ezek alapján is dönthetünk, melyik berendezés felel meg leginkább lehetőségeinknek, elvárásainknak.

Tökéletes választás

Milyen konyhabútorhoz milyen elektromos konyhagép passzol a legjobban? Ilyen szempontból is el kell gondolkodnunk azon, hogy mit is várunk el konyhagépeinktől. Gyakran sütünk-főzünk? Milyen energiaforrást használunk szívesebben? Áramot, vagy gázt? Hány fős a háztartásunk, milyenek a vásárlási, tárolási szokásaink? Ezektől is függ például, hogy mekkora lesz a mosogatógép, vagy a hűtőszekrény. Döntésünket jelentősen befolyásolhatja, ha elköteleződtünk egy bevált márka mellett, és konyhánkat azok termékeikkel kívánjuk berendezni.

Profi tanácsadás

A konyhatervezés feladatát bízzuk szakemberre! A legjobb, ha felkeresünk egy megbízható konyhastúdiót, ahol a lehetőségek számtalan variációját fogják megjeleníteni számunkra. A konyhastúdióban lehetőségünk van arra, hogy megismerkedjünk a különböző alapanyagokkal, felületi kialakításokkal, megoldásokkal. Ezeken a helyeken a szó valódi értelmében „kézzelfoghatók” lesznek a korábban esetleg csak képeken látott anyagok. Még ennél is kellemesebb egy az otthonunkban, vagy a beépítés helyszínén megejtett tanácsadás. A tanácsadó viszi magával a mintákat a különböző konyhafrontokról, munkalapokról, fogantyúkról. A helyszín és az adottságok ismeretében, 3D-változatban, velünk együtt kínál ötleteket, megoldásokat, lehetőségeket, segít bennünket abban, hogy álmaink konyháját valóra válthassuk.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!