Tárolók: tárolás olcsón és egyszerűen

Tároló típusok, amelyek megkönnyítik a hétköznapokat. Játéktartó doboz, szerszámtároló, fonott kosár, műanyag tároló és praktikus tanácsok, amelyekkel megtalálhatja az ideális tárolót a Praktiker ötletek oldalán!

Olvasóink biztosan egyetértenek velünk abban, hogy nincsen otthon kacatok és kallódó dolgok, ruhák, apróságok nélkül. Néha talán úgy érezzük, hogy nincs az a tárolódoboz-mennyiség, ami elég lenne minden dolog tárolására, hát még ha kisgyerekek is élnek az otthonunkban. Cikkünk szeretne egy kis segítséget adni abban, hogy hogyan tudnak a legegyszerűbben és legolcsóbban rendet tartani a lakást ellepő kacatok és eszközök között.

rattan tároló

Papírtárolók

A papírtárolók előnye, hogy sokféle méretben és főleg sokféle mintázattal kaphatók. Tarthatunk benne a varrókészlettől kezdve a játékokon át a régi emlékekig gyakorlatilag bármit. Nagyon vidám és kedves hangulatot lehet teremteni a lakásban már a jól kiválasztott színű tárolódobozokkal is. Ha nagyon kreatívok vagyunk, átfesthetünk különböző semleges színű papírdobozokat vicces, színes festékekkel, vagy ragasztási technikát is használhatunk.

Műanyag és rattanhatású tárolók

A műanyag vagy rattantárolók előnye, hogy strapabírók, könnyen szállíthatók és tisztíthatók. Ezen tulajdonságaik miatt igen praktikusak konyhai vagy fürdőszobai használatra, de közkedveltek az ezermester olvasóink körében is, akik a barkácseszközeiket, apróbb fém- vagy műanyag kellékeiket szeretnék elhelyezni. Léteznek fülekkel, klipszes, jól záródó tetőkkel legyártott verzióik, amik különösen hasznosak. A fehér színű, rattanhatású tárolók elegánsak és jól mutatnak a hasonló színű konyhákban, fürdőkben. Áruk általában nagyon kedvező, főleg, ha figyelembe vesszük azt is, hogy nem esnek szét, igen masszívak, így több évig problémamentesen tudjuk használni őket.

Fali függő vagy zsebes tárolók

Ha otthonunk nem túl nagy, akkor minden helyet ki kell használni. Ilyenkor jönnek képbe az igazi ötletes, kreatív megoldások. Kis kézügyességgel mi magunk is készíthetünk varrással, horgolással, ragasztással vagy egy kis barkácsolással fali tárolókat. Leginkább azt kell figyelembe venni, hogy szabad hely szempontjából és esztétikailag a lakás mely része alkalmas arra, hogy tárolókat, zsebeket, kis polcokat erősítsünk fel a falra. Ha semlegesebb, csupán a praktikumra koncentráló megoldást szeretnénk, használjunk fából, textilanyagból vagy kicsi műanyag tárolódobozkákból készült szerkezeteket. A gardróbszekrény vagy a beépített konyhaszekrény ajtajainak belső fele alkalmas lehet kis zsebes tárolók elhelyezésére. Ha varrunk, festünk vagy egyéb kreatív tevékenységet végzünk, az apró eszközök, kellékek, tárgyak szintén igénylik, hogy kéznél, de ne útban legyenek.

konyhai fali tároló

Játéktároló dobozok a gyerekszobába

Kisgyerekes szülő olvasóinknak nem kell bemutatni azt a helyzetet, amikor a belépve a gyerekszobába egy kisebb fajta csatatér vár minket, eldobált játékokkal, építőkockákkal, legoelemekkel, rajzokkal, ceruzákkal és még sok egyéb dologgal. A gyerekszobában különösen fontos, hogy mindennek meglegyen a megfelelő helye, praktikus tárolódoboza, hiszen balesetveszélyes lehet elbotlani egy-egy váratlanul felbukkanó nagyobb játékban. De ha hirtelen szeretnénk előkeresni valamit, akkor is könnyebb dolgunk van, ha tudjuk, hogy mi melyik tárolóban található. Nagyon hasznosak a nagy műanyag dobozok lecsukható tetővel, a szélesebb kosarak, amibe csak lazán beledobhatjuk a játékokat. Kialakíthatunk gyermekünknek egy kreatív sarkot, ahol nyugodtan rajzolhat, festhet és barkácsolhat, az eszközeit szépen elrakhatja egy-egy színes dobozkába vagy falra erősített zsebbe.

Így készítsen tárolót kartonból!

Tekintsék meg tárolódoboz-választékunkat és rendezzék be otthonukat olcsón és praktikusan! Reméljük, cikkünk ehhez elég inspirációt és ötletet adott!

%%TERMEK_AJANLO_533%%

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!