5 hasznos tipp a fürdő berendezéséhez

Fürdőszobát legalább tíz évre építünk, és a végeredményen nem egyszerű változtatni, ezért érdemes előrelátóan tervezni. Segítünk, hogy jól sikerüljön dönteni a fontos kérdésekben.

Fények 
Ahogy a konyhánál, a fürdőszobánál is elengedhetetlen alaposan megtervezni a világítást. Különösen érzékeny terület a tükör. Ideális esetben mind a két oldalára jut egy-egy világítótest, amely így mindkét oldalról világítja meg az arcunkat és megfelelő fényviszonyokat biztosít a borotválkozáshoz, szépítkezéshez.

Ha a zuhanyzót fallal választottuk le, oda is tervezzünk külön vízálló lámpatestet.

Mosdó
A fürdőszoba fókuszpontja a mosdó és környéke, ezért ennek az esztétikus kialakítására érdemes a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Ha reggel többen használnánk a mosdót, akkor érdemes egy szélesebb darabot beszerezni, vagy ha elég hely áll rendelkezésre, akkor dupla mosdóban is gondolkozhatunk. Ezzel szemben a vécékagylót igyekezzünk egy rejtettebb falrészletnél elhelyezni, ha ez is a fürdőbe kerül. Vagy legalább arra ügyeljünk, hogy ne ez legyen az első szembetűnő részlet, amely az ide belépőt fogadja.

Fűtés
Ma már ritkán tervezünk úgy fürdőszobát, hogy ne tennénk be egy törölközőszárítós radiátort. Ez nemcsak praktikus, de télen sokkal kellemesebb egy meleg törölközőt leemelni róla. Emellett gondolkozhatunk padlófűtésben, különösen hűvösebb, földszinti fürdőszobák esetén, ami ellensúlyozza a fürdőkben jellemző hidegburkolat hűvösségét.

Kád vagy zuhanyzó?
Sokan ragaszkodnak a fürdőzés lehetőségéhez, még ha a hétköznapokban általában csak zuhanyzásra használják is a kádat. Ha elég méretes a fürdő, akkor választanunk sem kell, belefér egy kád és egy zuhanyzó, de ha nincs erre elég hely, akkor gondoljuk meg, nem járnánk-e jobban egy zuhanyzóval, amely kevesebb helyet foglal. A zuhanyzó ellen szólhat, hogy a kisebb gyerekek szívesebben pancsolnak kádban esti fürdéskor, de kaphatóak már magasított zuhanytálcák.

Szellőzés
A fürdőszobában rengeteg párát termelünk a fürdéssel, télen mégsem szívesen nyitjuk magunkra az ablakot, sőt ablak sem jut minden fürdőszobába. Ezért érdemes beszerelni ventilátort, amely esetleg a villany felkapcsolására automatikusan elindul. Így megelőzhetjük a fürdő penészesedését.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!