Banner

Zuhanytálcák a magasítottól a hagyományosig

Az akriltól a márványig, bármilyen zuhanytálcát megtalál a Praktikernél. Csak ízlése és fürdőszobája mérete szabja meg, hogy íves vagy szögletes zuhanytálcát visz haza.

zuhanytálca

Zuhanytálcák típusai - szinte végtelen formaválaszték

Míg régen csak néhány zuhanytálca típus között lehetett választani, mára szinte átláthatatlan a kínálat, ahol nemcsak a különféle alapanyagok között válogathatunk, de a hagyományos megoldások mellett megtaláljuk a magasított tálcákat, az akadálymentes zuhanytálcát, az előlapos (egybeöntött vagy utólag felpattintható előlapos) zuhanytálcát, a burkolható zuhanytálcát vagy az épített zuhanytálcát. Természetesen a leggyorsabb megoldás a gyári, vagyis az előre gyártott zuhanytálca, amivel nemcsak a tervezést és az alapanyagok árát spóroljuk meg, de a kivitelezés ideje is lerövidül.

Ami a zuhanytálcák méretét illeti, annak mindössze a fürdőszoba paraméterei szabnak határt. A kínálatban találunk egészen picike, 70 cm-es zuhanytálcát, de akár másfél méter széleset is.

Akril vagy márvány zuhanytálcát érdemes választani?

Ma már az alapanyagok típusa is változatos képet mutat. Az egyik legkeresettebb alapanyag az akril, ami azon túl, hogy megfizethető, könnyen mozgatható, formaválasztéka széles, tisztítása pedig könnyű.

A márvány zuhanytálca a legstílusosabb megoldások közé tartozik, ami nemcsak dekoratív választás, de örök életre szól, felülete ugyanis nagyon strapabíró.

A kerámia zuhanytálca szintén ellenálló, jól bírja a fizikai és kémiai behatásokat, ugyanakkor a formai választék nem annyira széles.

Az egyik legtartósabb alapanyag az SMC, ami nem más, mint üvegszállal erősített poliészter. Könnyű, sokféle formában, kiképzésben kapható és kifejezetten esztétikus.

Bár ma már csak kevés helyen lehet megvásárolni, klasszikus fém zuhanytálcával is találkozhatunk, ami szintén elnyűhetetlen változat. A rozsdamentes fajta tálca karcolódik és mattá válhat, a zománcozott fajtánál pedig vigyáznunk kell, nehogy beleejtsünk valamilyen nehéz és kemény tárgyat, amitől a zománcréteg lepattanhat és megsérülhet.

A zuhanytálca beépítése

Aki maga szeretné beépíteni az újonnan vásárolt zuhanytálcáját, az alábbi szempontokat mindenképp vegye figyelembe:
  • A szerelési útmutató alapos áttanulmányozása legyen az első lépés!
  • Fontos, hogy a zuhanytálca vízszintes és függőleg felületekre üljön rá!
  • Fontos, hogy az oldalfalak, a padló és a sarok tökéletesen szigetelve legyen!
  • Érdemes olyan zuhanytálcát vásárolni, amihez saját láb tartozik, vagyis nincs szükség a zuhanytálca külön rögzítésére!
  • Gyári zuhanykabinál nem kell külön ügyelni a lejtésre, ellenben épített kabin esetén ki kell alakítani a lefolyó irányába a 2 százalékos lejtést.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!