WC-ülőkék a kínálatból: az olcsótól a sok tízezresig

WC ülőke típusok drágától a legolcsóbbig: mi a különbség közöttük? Lehet lecsapódásgátlóval ellátott, különböző méretű-vastagságú, valamint színes vagy mintás, amelyek befolyásolják a WC ülőkék árazását. Melyiket érdemes választani? Tudjon meg többet!

A WC-ülőke egy kényes kérdés, hiszen ez egy olyan háztartási tárgy, ami felé egyszerre támasztunk kényelmi és higiéniai elvárásokat. Kínálatuk nagyon széles, méretében, anyagában és felfogatásában is különböző WC-ülőke-típusokat lehet találni.

Lecsapódásgátló WC ülőke

Olcsó WC-ülőkék

Standard WC-ülőkéket már pár ezer forintért kaphatunk a boltokban. A puritán, hagyományos típustól a mókás, delfines verzióig sok fajta ülőke jöhet szembe velünk. Mi jellemzi ezeket méret és szín tekintetében?

Méretek, színek

Fontos, hogy vásárlás előtt mérjük le az ülőkeperemeket, a rajtuk található furathelyek távolságát. Bosszantó, ha a megvásárolt WC-ülőke kisebb vagy nagyobb, mint amire szükségünk lenne. A WC-ülőkéken található furatok távolsága általában 15,5–17 cm között van, ettől persze lehetnek eltérések egy-egy különlegesebb verzió esetében. Ha pár cm rés van a furattávolságban, ne keseredjünk el, a felfogatások még adnak bizonyos állítási lehetőséget.

Alapanyagukban is igen eltérő termékeket vásárolhatunk. Az olcsóbb kategóriákban a leggyakrabban használt anyag a műanyag, emellett vannak fa-, bambusz-, duroplast ülőkék is. Külön piacuk van a dekorelemes WC-ülőkéknek, amelyekre festett képek, kagylók stb. kerülnek. Színek terén általában a visszafogottabb árnyalatokat találjuk meg, a fehér, a bézs, a rózsaszín és a világoskék színek dominálnak, de vehetünk akár egészen extrém árnyalatú, mintázatú ülőkét is.

Tartós, minőségi WC-ülőkék

Ha többévi használatra szeretnénk beszerezni egy ülőkét, akkor kicsit több pénzt kell beruháznunk, de ezzel egyidejűleg akár extrákat is vásárolhatunk és megnövelhetjük a saját kényelmünket is.

Lecsapódásgátló

Sokan tapasztalhatták már, hogy milyen kellemetlen élmény az, ha a WC-használat után egy véletlen mozdulattal tudatjuk a lakásban levőkkel, hogy mikor fejeztük be dolgunkat a WC-ülőkén. A lecsapódásgátló WC-ülőkékre jellemző, hogy olyan speciális zsanérokkal van a WC-tető összekapcsolva a WC-deszkával, hogy a tető elengedéskor csak 4-5 másodperc alatt ér le a deszkára, így megkíméljük magunkat a csattanó hangtól. Emiatt ezek a termékek nagyon népszerűek.

Vastagság

Magától értetődik az, hogy a vastagabb, strapabíróbb anyagból készült ülőkék jobban bírják a használatot. Léteznek olyan, duroplast anyagból készült termékek, amelyeken ipari nemesfémek hozzáadásával egy antibakteriális felületet hoznak létre. Ez megakadályozza a különböző baktériumok, penészfajták elterjedését, ezáltal higiénikusabbá, könnyebben tisztíthatóvá teszik a WC-ülőkét.

mintás WC ülőke

Mintás, vidám darabok

Az ergonomikus kialakítás, kényelmi funkciók mellett még más szempontokat is figyelembe vehet a vicces kedvű vásárló. Sokaknak okoz vidám hangulatot, ha a mosdóba beérkezve valami igazán komikus, színes látvány várja. Ezt a fogyasztói igényt kiszolgálják a WC-ülőke-gyártók is: számos verzióban kaphatunk virágos, rajzfilmfigurás, halacskás, feliratos ülőkéket, így egyedül az ízlésünk és a kényelmi igényeink szabhatnak határt annak, hogy milyen típust vásárolunk. Mivel sokféle színű ülőke áll rendelkezésünkre a kínálatból, bátran választhatunk a fürdőszoba alaptónusához, mintázatához passzoló terméket!

%%TERMEK_AJANLO_427%%

Reméljük, cikkünk segítette a megfelelő ülőke kiválasztását és új ötleteket is kaptak a döntéshez!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!