Faházak a nagyvilágból

Aki faházban él, tudja, a fa él, a fa meleg, ellenálló és különleges. A fa egy természetes alapanyag, az abból épített házak környezetbarátok, ökológiai lábnyomuk kicsi, egészséges légkört biztosítanak, elérhetők, gyorsan megépíthetők – nem véletlen, hogy szerte a nagyvilágban egyre többen döntenek a faházak mellett. Összeszedtük, miért éri meg faházban élni.

faház

A faház környezetbarát, egészséges légkört biztosít

A fa alapanyagok egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy tudnak „lélegezni”, mintegy egyensúlyt teremtenek a beltéri és a kültéri klíma között. A levegő megtalálja az utat a rostok között, aminek köszönhetően kellemes mikroklímát biztosít. Egészségre gyakorolt hatása is bizonyított, nemcsak az allergiások lélegezhetnek fel, de a pszichére is jól hat.

faház

A faházat megépíteni könnyű és gyors

A faház mellett szól, hogy gyorsan felépül. Egy száz négyzetméteres ház akár három hónapon belül elkészülhet. Összeszerelés során tízszer kevesebb energia fogy, mint más építőanyagok esetén.

faház

A faház jól szigetel

A faház télen meleget ad, nyáron kellemesen hűt, szabályozza a páratartalmat. A fa falak hőtároló kapacitása kiváló, benntartják a meleget, és fokozatosan sugározzák azt szerte a házban.

faház

A fa ellenálló, megbízható alapanyag

Egy megfelelően kezelt, illesztett faház hosszú évtizedeken át áll. Szibériában és a skandináv országokban például mind a mai napig találni olyan házakat, amik 600-700 évvel ezelőtt épültek. A fa karakterjegyeivel (tartósság, könnyű felhasználhatóság, ellenállóképesség), egyetlen építőanyag sem tudja felvenni a versenyt.

faház

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!