Banner

WC, Fürdőszoba csempe ötletek – csempe típusok és dizájn

A fürdőszobát elsősorban azért csempézzük, hogy a víz és a gőz ne okozzon kárt a burkolatban. Azonban fontos, hogy a lehető legesztétikusabb legyen a fürdőszoba, a csempe jól illeszkedjen a festett felületekhez és a bútorokhoz is. Segítünk megismerni a legnépszerűbb és legszebb csempe típusokat – képekkel.

Mozaik Csempe - Praktiker

Fürdőszoba csempe kiválasztása 

A csempe fürdőszoba, konyha vagy akár bármilyen másik élettér éke lehet, ha sikerül kiválasztani azt a típust, ami összhangban van otthonunkkal. Természetesen egy visszafogott, fehér csempe is lehet elegáns, de manapság már jóval nagyobb mozgásterünk van.

Habár szoros értelemben véve nem stílus kérdése, de a falicsempe méretek is sok dolgot befolyásolhatnak. Ha például egy aprócska fürdőszobába kis méretű csempéket választunk, az könnyen keltheti a szűkösség érzését. Amennyiben kisebb tér áll csak rendelkezésünkre, akkor bátran válogassunk a nagy méretű csempék közül, és kerüljük az extravagáns mintákat, illetve a színes fugákat!

Fürdőszoba csempe trend 2021

Csakúgy, mint minden más, a modern lakberendezés tempója is felgyorsult, szinte évről vére mások a trendek. Ha felújítás előtt állunk, akkor érdemes figyelni azért a legújabb fejleményeket, főleg a fürdőszoba burkolatok kínálatát. Az egyik trend a természetes anyagok használata, ezen belül a fa mintás burkolat alkalmazása. A másik, az olyan fürdőszoba csempe, ami minél nagyobb méretű. Mindezek mellett érdemes megjegyezni még, hogy burkolat színe is fontos tényezővé vált, már nem a szimpla fehér a trendi, hanem a fürdőszobában is megjelentek a meleg színek.

Fürdőszoba csempe festés, minták és fóliák

Van élet a teljes felújításon túl, létezik már olyan fürdőszoba burkolat, csempe helyett, amivel csak újra kell festeni a felületet – ilyen a folyékony csempe. A hétköznapi értelemben vett csempe festés helyett inkább ezt a technikát ajánljuk, hiszen a speciális alapozónak, struktúrabevonatnak és csempe festéknek köszönhetően időtálló megoldást jelent – ráadásul sitt és bontás nélkül!

Dekor Csempe - Praktiker

Amennyiben mégis nulláról szeretnénk kezdeni, akkor szinte végtelen mennyiségű fürdőszoba csempe minta közül választhatunk. Nagy kedvenc mostanában a portugál csempe, növényi motívumaival. A fa mintás csempe is népszerű, igaz, ezt a típust sok esetben azért használják – legfőképp konyhákban –, hogy a parketta hangulatát ötvözzék a hidegburkolatok ellenállóságával.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket: Mozaik csempe - az örök klasszikus a burkolatok közt

Egy megosztó jelenségről még érdemes szót ejteni: a dekorcsempe vagy retro csempe esete. Sokan költözés után szinte rögtön szeretnék lecserélni az idejét múlt – mai szemmel nézve nem túl esztétikus – burkolatokat. Erre két villámgyors megoldás is van: a csempe fólia és a csempe lakk. Előbbi öntapadós, könnyen és gyorsan feltehető, utóbbi alkalmazása szintén nem bonyolult, csupán egy speciális lakkal kell átfesteni a csempéket – jó hír, hogy változatos színekben is elérhető már!

Kis fürdőszoba? Csempe tippjeink itt is segíthetnek

Kis fürdőszoba esetében a legfontosabb, hogy tartsuk szem előtt az adottságokat! Milyen színű legyen? – talán ez szokott a legelső kérdés lenni. A kis lakások, kis alapterületű helyiségeinél nem érdemes mintás, sötét színeket használni, hiszen a belső terek ebben az esetben még kisebbnek tűnhetnek. Olyat érdemes választani, ami világos, minél nagyobb egyetlen csempe mérete, valamint ne felejtsük el a tükröket és az ideális világítást sem!

Fürdőszoba, WC csempe ötletek panelba

A régi panellakások esetében szinte természetes módon kialakult a virágos, ilyen-olyan mintás burkolat a fürdőszobában, ami a mai szemmel aligha tűnik trendinek. Általában a panelekben sem bővelkedünk az alapterületben, éppen ezért továbbra is azok a szabályok igazak, mint a kis fürdőszobák esetében!

Fürdőszoba csempe ötletek képekkel

Rövid válogatásunkban szerepeljen első helyen egy igazi örökzöld típus, a mozaik csempe, ami pár centis átmérője miatt pepecselősebb munkát igényel, de a végeredmény mindenképp szemet gyönyörködtető lesz. Erre a típusra hatványozottan igaz, hogy csak tágasabb terekben vagy kisebb falrészekhez használjuk! Érdekes megoldás lehet az üvegmozaik, mint fürdőszobacsempe is.

Mozaik fürdőszoba csempe

Korábban említettük már, hogy a portugál csempe nagy népszerűségnek örvend, ráadásul nemcsak fürdőszobába, de konyhába vagy előszobába is tökéletes. Sőt, egy ízléses csempe bordűr pláne fel tudja dobni!

Bordűr fürdőszoba csempe

Ha nagy vágyunk valamilyen egyszerű, de impozáns megoldás, akkor a modern fürdőszoba csempe keresőszavakat üssük be a Praktiker oldalán! Ebben az esetben is számos különböző kivitel létezik, de a hullámos csempe, kifinomult megjelenésével nehéz felvenni a versenyt.

Modern fürdőszoba

Amennyiben a minimalizmustól és a modernségtől nem akarunk eltávolodni, de valamilyen extravagáns megoldásban gondolkozunk, akkor tükör csempe vásárlását fontoljuk meg! Igaz, ha a teljes falrészt ezzel akarjuk beborítani, az könnyen túlzóvá válhat, de bizonyos geometrikus minták kialakításával vagy kisebb falrészek burkolásával izgalmas hatást lehet elérni!

Extravagáns fürdőszoba csempe

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!