Ezek 2017 fürdőszobatrendjei

Fürdőszobatrendek jönnek és mennek, de mi ettől még nem verjük le évről évre a csempét, csak hogy megfeleljünk az aktuális divatnak. Ha viszont kicsit felfrissítenénk a fürdőt, vagy éppen egyébként is felújításra készülünk, érdemes ihletet meríteni az aktuális irányzatokból.

Természetes anyagok
Ahogy az év egyik színe a zöld lett, a természetes anyagok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Ma már az sem tabu, hogy fa kerüljön a fürdőszobába, hiszen lehet úgy kezelni, hogy ne kezdje ki a víz. Azon se lepődjünk meg, ha a lakberendezési magazinokban fa fürdőkáddal találkozunk.

Nagy méretű csempék
Ezt a trendet egyértelműen a praktikusság diktálja, hiszen a fugák tisztítása macerás, de minél nagyobb csempét és járólapot használunk, annál kevesebb lesz belőle, és annál letisztultabb hatást kelt a fürdőszoba. A magazinokban megcsodálható luxusfürdőszobákban pedig egyre több hatalmas márványlapokkal burkolt fürdőszobát láthatunk majd.

Házi wellness-szentély
A fürdőszobára általában úgy gondolunk, mint egy helyre, ahol praktikusan letudhatjuk a napi tisztálkodást. Ezzel mennek szembe a legújabb trendek, amik a feltöltődés, a kikapcsolódás és a megújulás helyszíneként tekintenek a fürdőre. Ezt követi a fürdőszoba berendezése, amiben egyre nagyobb teret kapnak a kényelmet és a relaxálást szolgáló elemek.

Profin megtervezett világítás
Részben ennek a szellemében egyre nagyobb hangsúlyt kap a fürdőszoba világítása, ami már nem csak a fürdőszobai teendőket szolgálja ki. Ide is kerülhet fényerőszabályzós kapcsoló, csalafintán elrejtett LED-csíkok és egyéb hangulatvilágítások. A fürdőszoba világításának megtervezéséhez itt találhat még több segítséget.

Növények
A természetes anyagok mellett a szobanövények is helyet kapnak a fürdőszobában. Ha kicsike a fürdő, akkor fel is függeszthetjük őket, de ha több növény is elfér, akkor egy egész kis dzsungelt kialakíthatunk párakedvelő növényekből. Csodálatos trópusi hangulatot teremthetünk orchideákkal, vagy egzotikus oázist bambuszokkal.

Visszafogott színek
Továbbra is az egyszerű, fehér és szürkés fürdőszobák a divatosak, vagy a karakteresebb fekete-fehér. Emellett természetesen helyet kér magának itt is a frissen divatba jött zöld szín, de ennek is a tompább árnyalatai, vagy azok, amik a természetben is előfordulnak, így jól kiegészítik az egyéb természetes kiegészítőket.

A photo posted by The Blue Space (@thebluespace) on

A photo posted by @adkotdesigns on

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!