Banner

Mire jó a vezetékkereső fémdetektor?

Az otthoni kisebb munkálatok során, amikor egy polcot vagy képet szeretnénk feltenni a falra, sokszor felmerülhet bennünk az aggodalom, hogy csak nehogy „eltaláljunk” a fúróval valami olyat, amit nem kéne. Ebben a helyzetben egy vezetékkereső detektor különösen hasznos lehet – minden más a cikkben!

 Vezetékkereső faldetektor

Mire jó és hol használható vezetékkereső faldetektort?

Habár több néven vált ismertté (vezetékkereső, fémkereső), mégiscsak több anyagot lehet vele megtalálni a falban. Fa, fém, feszültség alatt lévő vezeték – röviden összefoglalva ezeket tudja észrevenni a detektor. Felhasználása pedig többféle lehet: elsősorban a falfúrás során szeretnénk elkerülni azt, hogy a feszültség alatt álló vezetékek összetalálkozzanak a fúrógépünkkel. Ha pirosan világít az eszköz, akkor tudjuk, hogy rossz helyen járunk!

De az is előfordulhat, hogy a gipszkarton fal mögött valamilyen fa vagy fém tartólécet szeretnénk megtalálni! Ez általában akkor szokott feljönni, amikor valamilyen nehéz szekrényt szeretnénk rögzíteni, de a gipszkarton teherbírásában meg inkább nem akarunk megbízni – ebben az esetben is jól jöhet egy faldetektor!

Nézd meg videón, hogy mire jó egy faldetektor!

Mi a különbség olcsó és drága faldetektort között?

Egy drágább készüléknél egyfelől vannak olyan apróbb kiegészítő funkciók, mint a megvilágított kijelző, de a hanggenerátoros vezetékkereső is már a drágább típusok közé tartozik. Egy kiváló termék esetében kevésbé játszik szerepet, hogy az „átvilágítandó” anyag vastagságában hol húzódik a kábel, ehhez képest egy kevésbé profi gép a vastagabb falnál lehet, hogy téveszteni fog. Mindezek mellett természetesen a formatervezés sem elhanyagolható kérdés, valamint a tárgy élettartama is rövidebb lehet egy olcsóbb eszköz esetében.

Akkor milyen faldetektort vegyek?

Abban az esetben, ha egy profi gépet keresünk, akkor a Bosch GMS 120 egy ideális választás, hiszen ez az eszköz már egészen kis változást is észlel, 12 centiméter mélységig tud mérni, valamint a tárgy középpontjának precíz kijelzése mellett többféle anyagtulajdonságot is észlel. Műanyag csövek, vastartalmú fémek, nemvasfémek, faalapszerkezet, és ac feszültség alatt álló vezetékek egyaránt detektálhatóak.

Keresd az elektromos mérőeszközöket a Praktiker kínálatában! 

 

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!