Így használd ki a kis falfelületeket okosan!

Nincs olyan lakás, ahol ne lenne egy-két olyan falfelület, amit méreténél, alakjánál vagy elhelyezkedésénél fogva a haszontalan jelzővel illetünk, semmire sem jók. Ez azonban csak látszólag van így, mutatunk 7 hasznos funkciót, amit ezek a falszeletek is betölthetnek.

1. Tároló
Legyen keskeny, alacsony vagy épp hosszúkás a falrész, egy-két felfüggesztéssel megoldott tároló biztosan elfér rajta. A konyhában felkerülhetnek a falra a fűszernövények, a könnyűszerrel leakasztható konyhai eszközök, a papírtörlő vagy a konyharuha, a fürdőben a kozmetikumok és a fésűk, a dolgozószobában pedig az irodaszerek.

2. Üzenőfal

Egy aprócska falfelület kiváló üzenőfal lehet, ami segít, hogy észben tartsunk időpontokat, összeírjuk a bevásárlólistát, de személyes üzeneteket is hagyhatunk, hogy családtagjaink napja jobban kezdődjön.

3. Művészeti felület
Míg a lakás többi fala szent, addig a haszontalannak tartott felületet átengedhetjük a gyerekeknek, ami felett szabadon rendelkezhetnek. Írhatnak, festhetnek, mázolhatnak rá, de készíthetünk nekik a falon egy színezőt is. A felületet aztán időnként újrafesthetjük, hogy újraindulhasson a móka. Okos megoldás a fekete vagy zöld táblafesték, amit egyszerűen le lehet törölni.

A post shared by Betsy Siber (@betsy_siber) on

4. Családi album
Néhány bekeretezett, sűrűn egymás mellé helyezett családi fotó az otthon legkedvesebb részévé varázsolja a falrészt, ahová jólesik odapillantani.

A post shared by Avia Rosen (@aviarosen) on

5. Színfolt
Egy haszontalan falrész gyakran úgy a legértékesebb, ha egyszerűen egy élénk színnel, tapétával, extrém burkolattal vagy épp graffitivel a lakás legfeltűnőbb részévé válik, ami megtöri a belső kialakítás monotónitását.

A post shared by DEC. (@dec.inwhite) on

6. Mantra
Egyre többen döntenek úgy, hogy életünk legfontosabb mantráját, imáját, versét nemcsak magukban ismételgetik, de otthonuk falára is kiírják, felfestik, felmatricázzák. Ha másra nem, erre biztosan jó egy üres falrész.

7. Zöldfelület
Ha végképp nincs ötletünk, hogy mit kezdjünk ezzel a falszelettel, még mindig gondolhatunk a növényekre, amelyek segítségével ez a terület a lakás tüdeje is lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!