Banner

A purhabban rejlő lehetőségek – Tanácsok a purhab felhasználáshoz

A purhabot talán mindenki ismeri, aki legalább egy kicsit is járatos a barkácsolásban. Ha valamire igaz, hogy egyszerű, de nagyszerű, akkor az a purhab. Éppen ezért továbbfejlesztették a technológiát, aminek köszönhetően teljes értékű szigetelőanyagként is lehet már használni. Cikkünkben átnézzük a purhab felhasználási szabályait, valamint kitérünk a szigetelés témájára is!

Tanácsok a purhab felhasználásához

Tippek a purhab használatához

 1. Ügyeljünk rá, hogy szembe, bőrre ne menjen, éppen ezért használjunk kesztyűt!
 2. Csakis megtisztított, tehát por- és zsírmentes felületen alkalmazzuk! Ellenkező esetben a szilárdulást követően egybe fog esni.
 3. A felületet nemcsak tisztítani, hanem nedvesíteni is kell, így jobban fog tapadni!
 4. Fújás előtt rázzuk fel a flakont!
 5. A kész habot célszerű lespriccelni egy kis vízzel, ha megkeményedett, akkor a felesleget késsel vagy tapétavágóval eltávolíthatjuk.

A purhab mint fújható szigetelés

Az épületek szigetelése időigényes munka, ezt megkönnyítendő találták ki a purhabos szigetelést. Ezt természetesen nem flakonnal, hanem ehhez kifejlesztett géppel, speciális tömlővel és szórópisztollyal csinálják, valamint komplett védőruházatban. 10 centiméternyi fújt purhabszigetelés körülbelül dupla annyi hungarocell szigetelésnek felel meg.

A purhab mint szigetelés

A purhab szigetelés előnyei és hátrányai

Rögtön az elején le kell szögezni, hogy csak olyan helyen szabad alkalmazni, amit nem szeretnénk majd bontás árán átalakítani. Előny és hátrány is, hogy a purhab a legkisebb repedésekbe is bejut, ezért eltávolítani szinte lehetetlen vagy nagy fáradtsággal jár. Hátrányok közé tartozik, hogy közvetlen napsugárzásnak nem tehető ki, de az előnyök listája ehhez képest azért jóval hosszabb… 

 • Résmentesen lehet szigetelni
 • Avatott szakember akár egyetlen nap alatt végezhet egy komplett tetőtérrel
 • Szórás után 30 percen belül megszilárdul
 • Költséghatékony, mivel nincsen anyagszállítási és bontási költség
 • Falra, cserépre és fára egyaránt fújható
 • Egészségre nem ártalmas

Fújható hőszigetelés lakásfelújítási támogatással

Idén január elsejétől a Lakástámogatás 2021 segítségével kedvezmény vehető igénybe a fújható hőszigetelésre is. Összegyűjtöttük a feltételeket, azt amire kell figyelni. A támogatás mértéke maximum 3 millió forint, de fontos tudni, hogy a kiadások felét finanszírozza ilyen formában az állam. Ha tehát 1 millió forintot költesz a fújható hőszigetelésre, akkor ötszázezer forint visszaigényelhető támogatást tudsz rá igényelni.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

 • Magyar állampolgárság
 • Magyarországon bejelentett lakhely
 • Legalább egy (azonos háztartásban élő) 25 év alatti gyerek, vagy legalább 3,5 hónapos várandósság, vagy otthongondozási díjra való jogosultság
 • A kedvezményt igénylő az adott ingatlanban legalább egy éve lakik
 • Megszakítások nélküli társadalombiztosítás legalább egy évre visszamenőleg
 • Köztartozások hiánya

Kezd a lakásfelújítást a Praktikerben!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!