Ez az izgalmas szín mentette meg az unalmas előszobát

Mutatjuk, mi történik, ha a fehértől egy finoman eltérő tónust választunk: átfestettük egy előszoba hófehér falait. - Praktiker ötletek

Az előszoba bár a hófehér falszínnel is takaros, rendezett hatást keltett, a tulajdonosa egy fokkal melegebb árnyalatra vágyott, hátha ennek köszönhetően megszeretik a helyiséget, és több időt töltenek a ház ezen pontján – ami nem mellesleg a tikkasztó kánikulában is rendületlenül tartja a hideget.

Héra belső falfesték - Magyarország kedvenc falfestéke 

Héra festékteszt

Az előszoba festés előtt

A választás a Héra Premium beltéri matt falfestékre esett, az ötven tónus közül pedig a shea vaj árnyalatát szavazta meg a család – mondván, sem nem feltűnő, sem nem fehér.

Héra festékteszt

Az előszoba festés előtt

A forgalomban 1, 2,5 és 5 literes kiszerelést találunk, a gyári színek pedig egymással és a fehérrel is keverhetők, ami több ezer árnyalat előállítását teszi lehetővé. Ezek után nem volt más hátra, mint leporolni a falakat, glettelni a képszegek kihúzása után keletkezett lyukakat, és „becsomagolni” az előszobát.

Héra festékteszt

Az előkészületek után alaposan áttanulmányoztuk a használati útmutatót, amiből kiderült, latex festékkel van dolgunk, így jó eséllyel elegendő lesz egyetlen rétegben átfesteni a falat, hogy maximális fedést kapjunk. A festék vakolt, beton, gipszkarton és glettelt belső falfelületek festésére is alkalmas - a festék állaga, szerkezete pedig annyira zseniális, hogy kétbalkezes hobbimázolók számára is garantált lesz a siker.

Héra shea vaj falfesték

A festék bontás után kellemesen sűrű volt, csak azért adagoltunk hozzá kevés vizet, hogy könnyebben tudjunk az ecsettel és a festőhengerrel dolgozni.

Héra falfesték

Az előszoba festés után

Mivel a hőmérséklet kint 35 fok, bent 25 fok körül mozogott, a festék gyorsan száradt, így hamar láthatóvá vált, hogy valóban elég egyetlen réteg felhordása. A festék felveszi a kesztyűt az unkák rajzaival, a karcolásokkal, a bogártetemek nyomaival, és megannyi makacs folttal, piszokkal. Bár a száradás folyamán itt-ott foltos volt a fal, kiderült, csak türelmetlenek voltunk, a száradási idő után ezek is eltűntek.

Héra falfesték teszt

Az előszoba festés után

A könnyű felhordhatóságnak köszönhetően alig három óra alatt megvoltunk, és az öreg veranda valóban új, szerethető külső kapott.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!