Üvegmozaik, a kreatív lehetőségek tárháza

Az üvegmozaik egy jól megmunkálható, széles körben felhasználható alapanyag, amivel nemcsak otthonunk különböző helyeségeit lehet díszíteni, de kreatív és tartós kelléke a kézműves foglalkozásoknak, otthoni kincsek készítésének is.

Üvegmozaik, az új tapéta

Aki szereti az egyedi megoldásokat, az üvegmozaikkal olyan felületeket álmodhat meg, amik biztosan sehol máshol nem köszönnek vissza, ráadásul nemcsak a fürdőszobában, de a lakás összes helyiségében izgalmas felületeket készíthetünk vele. A mozaik nemcsak nagyobb kiszerelésben vásárolható meg, egyedi felületek, minták tervezésére, gyártására is van lehetőség, aminek tényleg csak a kreativitás szab határt - akár egy Klimt festmény is díszítheti a nappalink falát, amely impozáns látványt nyújt és öltözteti a teret.

Üvegmozaik medence

A megszokott kék helyett medencénk falát és alját is egyedire és különlegesre varázsolhatjuk. Úszás közben elénk tárulhat az óceán feneke és élővilága, így nemcsak mi, de gyermekeink is szívesebben búvárkodnának a fantáziadús környezetben.

Üvegmozaik konyhapult

A mozaik nemcsak a fürdőben és a nappaliban lehet jó választás, de a konyha falára, illetve munkalapként is megállja a helyét. Aki a mozaik munkalap mellett teszi le voksát, minőségi alapanyagot válasszon, figyeljen az élek megfelelő kialakítására, és számoljon azzal a kellemetlen körülménnyel, hogy a fugát rendszeresen tisztítani kell! Szakember nélkül ne vágjunk bele a kivitelezésbe!

Üvegmozaik, a kreatív alapanyag

Az üvegmozaik a házi kézműveskedés alapkelléke is lehet: díszíthetünk vele egy egyszerű fadobozt is, amelyből igazi kincsesládát lehet varázsolni a kicsiknek, az üvegmozaikkal kirakott lámpa burája pedig csodálatos fényeivel öltözteti fel a lakást. Képkeretet és a tükröt is díszíthetünk vele - a legegyszerűbben úgy, ha a mozaikszemeket felragaszthatjuk egy egyszerű fakeretre.
Aki nem riad vissza a kihívástól, gyönyörű mandalát is kirakhat a mozaikokból - miközben a mandala eredeti célja, a meditációs gyakorlatok minél mélyebb elvégzése is tökéletesen teljesülhet, hiszen az üvegmozaikkal sem lehet gyorsan dolgozni, elkapkodni az alkotói folyamatot. A mandala alapszínei a vörös, a kék és a sárga, míg a kiegészítő színek általában a zöld, a narancs és a lila.

 

Kreatív megoldások

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!