Tippek, hogy a legtöbbet hozzuk ki egy kicsi fürdőszobából

Nem könnyű feladat mindent bepréselni egy aprócska fürdőszobába, de sokat tehetünk azért, hogy a végeredmény mégse legyen zsúfolt. Most ahhoz adunk tippeket, milyen vizuális trükköket és okos térkihasználási praktikákat érdemes alkalmazni. 

Színtrükkök
Kicsi fürdőnél inkább világos színekben gondolkozzunk, a fehér egyébként is kortalan és időtálló. Emellett a zuhanyfüggöny vagy a zuhanyfülke is legyen inkább átlátszó. Választhatjuk azt a megoldást is, hogy vízszintes csíkokkal trükközünk, amik optikailag szélesítik a teret. Ezt elsősorban kétféle színű csempe variálásával valósíthatjuk meg, de mostanában divatos a tapéta is a fürdőszobába. Ami a padlót illeti, ha épített zuhanyzónk lesz, akkor ugyanazt a járólapot használjuk a zuhanynál is, mint a fürdőben, így nem törjük meg optikailag a teret. Az sem árt, ha a falat ugyanolyan színűre festjük, mint amilyen a csempe.

Tükör
Mindenki tudja, hogy a tükrök tágítják a terek, és a fürdőszoba az a hely, ahová biztosan kerül egy a mosdó fölé. Ilyenkor érdemes minél szélesebb tükröt választani még kis fürdőszobába is. Előnyös, ha úgy tudjuk elhelyezni, hogy egy ablak, de legalábbis ne a vécé tükröződjön benne.

Tolóajtó
Szűk helyeken érdemes lehet tolóajtóban gondolkozni, így nem foglal el értékes helyet a kinyíló ajtó. Ez a megoldás persze sokkal drágább, mint egy hagyományos ajtót beszerelni, különösen, ha falban futó tolóajtót választunk, de van, amikor minden centi aranyat ér. Az ára mellett az egyetlen hátránya, hogy a hátoldalára nem tudunk akasztót szerelni.

Lebegő szekrények
Ha mosdóállványból olyat választunk, amit a falra lehet erősíteni, és nem ér le a földig, attól szellősebb lesz a látvány. Ugyanez a helyzet az egyéb fürdőszobaszekrényekkel. Minél nagyobb felület látszik a padlóból, annál nagyobbnak tűnik a fürdő. Vécéből is beszerezhetünk fali verziót.

Tárolás
Nem lehet eleget hangsúlyozni, mekkora szerepe van a megfelelő tárolóhelyek átgondolt kialakításának. Kezdve onnan, hogy érdemes a zuhanyzóhoz vagy a kádhoz a mosakodószerek tárolására alkalmas fülkét kialakítani, egészen addig, hogy legyen helye a kéztörlőnek és a többi törülközőnek. Emellett a mosdó fölé is tervezzünk helyet a napi tisztálkodási eszközöknek, ez lehet egy tükrös szekrény, vagy egy polc a tükör alatt. Minél több apró fürdőkelléket tudunk elrejteni szem elől, annál kisebbnek tűnik a zsúfoltság.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!