Banner

Újra divat a lambéria, használjuk bátran!

Bár a lambéria méltatlanul hosszú évekre kikerült a köztudatból, manapság egyre többen fedezik fel újra a természetes burkolóelemet, ami kinőtte a hagyományos falburkolat szerepét. Dizájnelemmé lépett elő, a hálószoba, a konyha, a plafon vagy épp az iroda dísze lehet.

A lakásdizájn egyik legújabb, reneszánszát élő alapanyaga, a lambéria a lehetőségek bőséges tárháza lehet akkor, ha kicsit elvonatkoztatunk az emlékeinkben élő hagyományos felhasználásától. Évtizedeken keresztül a lambériát a falak védelmében használták – elsősorban kültérre –, hogy a kíméletlen időjárással szemben felvegyék a kesztyűt. Pont ezért sokan, ha lambériára gondolnak, parasztházakra, tengerparti stílusra asszociálnak – pedig a természetes faelem sokkal több ennél.

Azonkívül, hogy a tágas terek mellett a kisebb falfelületeken is jól mutat, a megfelelő színválasztással rusztikus, modern, elegáns, csajos, skandináv és megannyi további stílust alakíthatunk ki vele. Érdemes kilépni a vízszintes és a függőleges szabályosságából is, néha a ferde felhelyezés adja meg a csavart a belső térnek; a lambéria nemcsak textúrát, de dimenziót kölcsönöz a helyiségeknek.

Bár sokan a természetessége miatt választják a lambériát, emiatt pedig meghagyják a fa eredeti színét, sokan nem félnek a merész átfestéstől. Manapság egyre nagyobb trend a hófehér, amit olyan stílusú enteriőrrel kombinálunk, amilyennel csak szeretnénk.

%%TERMEK_AJANLO_314%%

A lambéria lehetővé teszi, hogy egész falfelületeket, vagy csak néhány részét burkoljuk be: segítségével felépíthetjük a franciaágy háttámláját, optikai térelválasztó lehet a nappaliban, függőleges felhelyezéssel megnövelhetjük vele a fürdőszobánkat, egy átlagos plafon pedig izgalmas textúrát kaphat.

Érdemes a lambériát más alapanyagokkal keverni, téglával, márvánnyal, betonnal, kővel például kiváló párost ad, hiszen a fa tökéletesen ellensúlyozza az indusztriális alapanyagok hidegségét.

Azon túl, hogy a lambéria felhasználásának csak a fantázia szab határt, a felhelyezése sem igényel túl sok szakértelmet, maximum néhány alapszerszámot (ragasztó, szeg, fűrész, kalapács, gérvágó láda, mérőszalag, smirgli, vízmérték), ráadásul a világhálón több ezer „csináld magad” leírás mutatja be lépésről lépésre a könnyű műveletet.

Lambéria a hálószobába!

A post shared by Stikwood (@stikwooddesign) on


Lambéria a fürdőbe!

A post shared by kelly hecita (@hecitashandmade) on


Lambéria a konyhába!

A post shared by Jen (@finn_and_bo) on


Lambéria plafonra!


Lambéria az irodába!Lambéria dekorációnak!

 

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!