Az ideális fürdőszobaszekrénynek ennyi mindent kell tudnia

A fürdőszobaszekrények kiválasztásakor a legfontosabb szempont, hogy ergonomikus és praktikus legyen. Segítünk átgondolni, milyen helytakarékos és biztonságos megoldásokkal tudjuk kényelmesebbé tenni a fürdőszobában töltött időt.

A kis fürdőszobákban sokszor igen nehéz megfelelő mennyiségű zárt tárolóhelyet kialakítani. Az ideális fürdőszobaszekrénynek nemcsak elegendő hellyel kell rendelkeznie, hanem az is fontos, hogy illeszkedjen a helyiség stílusához és hangulatához, ezenkívül kényelmes és biztonságos legyen.

fürdőszoba

Az ideális fürdőszobaszekrény ergonomikus és praktikus! 

Talán bele sem gondolunk, de a fürdőszobában kezdjük és zárjuk a napot. Napközben többször is szükségünk van a tisztálkodó- és szépítőszereinkre, a különféle kencékre, törülközőkre. Nem mindegy azonban, milyen könnyű elővenni és újra elrejteni ezeket, és az is fontos, hogy könnyen elérjük a fürdőszobaszekrény tartalmát, hogy ne kelljen lábujjhegyre állni, vagy állandóan hajolgatni.

Helytakarékos fürdőszobaszekrények beépítve

A panel és a kis alapterületű fürdőszobákban igazi művészet a tárolás megoldása. Amit lehet, rögzítsünk a falra! Egy magas, keskeny fürdőszobaszekrény sok holmit elrejt, főleg, ha különféle rendszerezőket használunk a még jobb helykihasználás érdekében. Egy átgondolt és alaposan megtervezett fürdőszobabútor segít megszüntetni a túlzsúfoltságot és rengeteg helyet takarít meg. 

Biztonságos, szekrénybe épített mosdók 

A mosdó alatti hely sokáig kihasználatlan volt, maximum a felmosóvödör került alá. Aztán a lakberendezők és a dizájnerek felfedezték ezt az értékes tárolóhelyet, és divatba jöttek a szekrényre „ültetett” mosdók, valamint a mosdóval egybeépített szekrények. Nemcsak esztétikus rejtekhelyet biztosítanak a tisztítószereknek, hanem modern és letisztult hatást keltenek, és mivel „lebegnek”, szellősebbé teszik a teret. 

%%TERMEK_AJANLO_439%%

fürdőszobaszekrény

Csapódás- és sarokvédelemmel ellátott ajtók és fiókok 

A fürdőszobaszekrény fiókjainak bírniuk kell a strapát, hiszen naponta sokszor használjuk őket. Gyakran előfordul, hogy a nyitva felejtett ajtók és fiókok becsapódnak – ha csapódásvédelemmel látjuk el őket, a fürdőszobabútort is óvjuk. A sarokvédelemmel pedig a kapaszkodókat kereső, még bizonytalan mozgású kisgyerekek biztonságát növeljük.

Trükkös tükrös megoldások 

A mosdó fölé mindenképp kerül egy tükör, legyen ez minél nagyobb! Tágítja a teret, és sokkal komfortosabban érezzük magunkat így egy kis helyiségben is. Ha egy sok tárolóhelyet rejtő fürdőszobaszekrénnyel kombináljuk, a mosdó feletti teret is maximálisan ki tudjuk használni. 

Kövesse a Praktikert Facebookon is!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!