Banner

Szaniterválasztás okosan

Szaniterválasztás okosan: tartozzon azok közé, akik csak egyszer vásárolnak szanitereket, mert elsőre jól választanak – Praktiker ötletek

A fürdőszobai szaniter kiválasztása és beépítése is precíz tervezést és körültekintést igényel, hiszen egy olyan helyiségről van szó, aminek használatával hosszú évekre tervez az ember. Pont ezért fontos, hogy ne sajnáljuk se az időt, se az energiát a megfelelő elemek kiválasztására.

szaniter

A szaniterválasztás 4 legfontosabb kérdése

Az első legfontosabb, amivel számolni kell, az a rendelkezésre álló hely pontos felmérése. A legapróbb részletekig ki kell mérni a mosdó és a mosdószekrény mélységét és magasságát, a mosógép (netán a szárítógép) helyét, de látni kell, van-e elég hely egy beépíthető wc-tartálynak, vagy a hagyományos megoldás mellett kell maradnunk. 

A szaniterek alapanyagának kiválasztása is lényeges szempont, mivel hosszú életű fürdőszobában gondolkodik mindenki, a minőségi alapanyagok mellett érdemes letenni a voksot – és persze az esztétikai miatt nem árt törekedni rá, hogy a kiválasztott termékek megjelenése egységes legyen. Ezt legkönnyebben úgy lehet megvalósítani, ha ugyanazon gyártó termékcsaládjai között válogatunk.

szaniter

Mivel egy fürdőszobában különösen magas a páratartalom, és a helyiségben biztosan találunk elektromos kütyüket, a biztonságot maximalizálni kell.

Az elmúlt években a fürdőszobákkal szemben támasztott elvárások között megjelent egy újabb kritérium: a kényelem iránti igény. A helyiség az otthon mini wellness-központjává nőtte ki magát, ahol az ember kiengedheti a gőzt, lazíthat, éppen ezért különösen fontos, hogy annak minden eleme – a fürdőkád alapanyaga és formája, a mosdó mérete, a csempe textúrája - ennek a kényelemnek a szolgálatában álljon.

A jó szaniterek ismérvei

WC, bidé – Bár a kínálatban számtalan forma és beépítési mód között választhatunk, a jó szaniter minőségi alapanyagból készül, időtálló, kényelmes, tisztítása pedig egyszerű. Fontos, hogy beépítésükkor elegendő hellyel számoljunk, hogy használatuk kényelmes legyen.

szaniter

Zuhanyzó, fürdőkád – Mivel az ember nem vásárol minden évben fürdőkádat vagy zuhanykabint, fontos, hogy tartós és kényelmes darabot vegyünk, amiben tökéletesen elférünk, benne szabadon mozoghatunk, nem csúszunkk el benne, alapanyaga nem sérti a bőrt. Itt is fontos a higiénia, a könnyű tisztíthatóság, a karcmentesség és persze a könnyű beszerelhetőség.

Mosdó – Aki azt hiszi, mosdót vásárolni egyszerű, az nagyot téved, ugyanis számtalan olyan körülmény van, aminek nem megfelelő mérlegelése nagy bosszúságokat okozhat. Az egyik legfontosabb a mosdó alapanyaga, formája és mérete, kérdés, hogy az illeszkedik-e az igényeinkhez (eléri a gyerek, elférnek rajta a piperecuccaink, mennyire nehézkes a takarítása, a hozzá vásárolt csaptelep használata mennyire kényelmes), és ha ezzel megvagyunk, már csak a mosdó magasságát kell precízen belőni ahhoz, hogy ne fájduljon meg a derekunk.

A jó szaniter nemcsak használat során strapabíró, de ellenáll a háztartási tisztítószereknek, biztonságos, rögzítése stabil, nem balesetveszélyes.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!