Inverteres klímaberendezések előnyei

Tudj meg többet az inverteres klíma berendezések működéséről és előnyeiről! Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat!

Az inverteres klíma működése

Aki épp klímát keresel, biztosan találkoztál már az inverteres légkondicionáló berendezéssel. Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal kevesebb áramot fogyaszt, mint a többi típus.

inverteres klíma

Működésének lényege, hogy a gép hőérzékelője folyamatosan pásztázza a helyiség hőmérsékletét, ezt pedig ahhoz a hőfokhoz igazítja, amit mi beállítunk. Az inverteres klíma lelke a kompresszor, amelynek fordulatszáma a hőfokhoz illeszkedve működik, vagyis ha a helyiség hőmérséklete megközelíti a kiválasztott fokot, az inverter csökkenti a kompresszor fordulatszámát – ezzel csökkentve a fogyasztást.

Az inverteres klíma tulajdonképpen folyamatosan „dolgozik”, és szemben az on-off típusú gépekkel, nem kapcsol ki és be, hanem a legoptimálisabb teljesítményen működik. Sok helyen többek között emiatt lehet csak inverteres klímát telepíteni, ugyanis a hálózat nem bírja az indítással járó áramlökéseket.

Az inverteres klíma előnyei

  • Mivel nincs állandó be- és kikapcsolás, minimális a hőmérséklet-ingadozás, amit az ember szervezete sok esetben rosszul visel.
  • A klíma egyik leghálásabb tulajdonsága a halk üzemmód, ami annak köszönhető, hogy a kültéri egység szinte soha nem üzemel száz százalékon.
  • Az inverteres klíma mellett a villanyszámla akár ötven százalékkal csökkenthető.
  • Szűrőrendszere hatékonyan tisztítja a levegőt, megszűri a polleneket, vírusokat, baktériumokat, nagyobb szemcséjű szennyeződéseket, így az allergiások is „fellélegezhetnek”.
  • Az inverteres klíma nem ontja a hideget, ezért a hőérzet is kellemesebb, kisebb eséllyel alakul megfázás, ízületi fájdalom.
  • Akár –20 fokos hőmérséklet esetén is tökéletesen ellátják a fűtéssel kapcsolatos feladatokat.

Kövesd a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!