Elektromos kandalló őszre, igazi lánghatással

Egy elektromos kandalló igazi lánghatással otthonos hangulatot teremthet a nappaliban vagy hálószobában anélkül, hogy tűzifával kellene bajlódni. Ősszel nincs is jobb, mint a barátságos fényt árasztó elektromos kandalló mellett olvasni, pihenni, és élvezni a meleg levegőt. Rövid cikkünkben segítünk a választásban, bemutatjuk a legjobb termékeket!

Mi az az elektromos kandalló? Hogyan működik?

Közelednek az őszi-téli hónapok, lehűl az időjárás, és így természetes, hogy egyre nagyobb kedvünk lesz az otthonunk békéjében tölteni a szabadidőnket. Nincs harmonikusabb és nyugodtabb érzés annál, amikor odakinn hideg vihar vagy havazás van, mi pedig egy forró teával, kávéval bekuporodhatunk a fotelbe, kanapéra. Az egész hangulat megkoronázása lehet egy kandalló, amely szó szerint hozzájárul az otthon melegéhez. A legtisztább és legkényelmesebb megoldás az elektromos kandalló, hiszen ezek különböző – digitális vagy fény természetű – lángeffektet használnak, tehát tényleges tűz nincs a bútorban. Ma már igen kedvező áron és többfajta típusban érhetők el ezek a lakásunkat díszítő bútorelemek, ráadásul majdnem pontosan úgy néz ki, mint bármilyen hagyományos kandalló típus.

Mi a különbség az elektromos kandalló és a látványkandalló között?

Attól még, hogy az elektromos kandallóban nincsen tűz, azért még fűt – sőt, nem is akárhogyan! Teljes értékű fűtőrendszerként funkcionál csak éppen „álcázza magát” egy kicsit. A látványkandalló ehhez képest nem vagy csak kisebb fűtőértékkel bír – jobb esetben annyival, mint egy elektromos radiátor.

falra szerelhető elektromos kandalló

Elektromos kandalló típusai

Falra szerelhető elektromos kandalló

A fali látványkandallók jellemzője, hogy mivel nem túl nehezek, így egészen könnyen felszerelhetők tégla- vagy akár gipszkarton falra is. Nagy előnyük, hogy a használatuk egyszerű és biztonságos. Ott is elhelyezhetők, ahol minden négyzetcentiméterre szükség van, emiatt nagyon közkedvelt kandallótípusnak számítanak. Ma már különféle kivitelű és színű kandallók vannak a piacon, így ízlésünknek és az otthonunk stílusának megfelelően választhatunk. Könnyedén betölthetjük vele a szabad falfelületeket, és segítségével a nappaliban pihenésre, beszélgetésre alkalmas exkluzív és kényelmes sarkot alakíthatunk ki – semmi egyébre nincs ehhez szükség, csak elektromos áramra!

Beépíthető elektromos kandalló

A beépíthető kandallók kisebb átalakítást igényelnek a telepítés során, de ha megtehetjük, megéri ez a kis energia- és pénzbefektetés, hiszen az ilyen kandallók igazi látványelemként funkcionálnak. Ez a típus esztétikai szempontból nagyon fel tudja dobni az otthonunkat, nem mellesleg pedig egy jól kivitelezett légfűtéses rendszer az egész otthonunkat befűtheti.

A vízteres elektromos kandalló előnyei

A vízteres rendszer legnagyobb előnye, hogy összeköthetőek a radiátorokkal, így a kandalló fűtési hatékonysága megsokszorozódhat, hiszen a kandallóban képződő meleg víznek utat biztosítunk a radiátorok felé. Mivel az elektromos vízteres kandalló megoldása nem kifejezetten elterjedt, ezért további olvasásra a vízteres kandallókról szóló általános cikkünket ajánljuk, ami remek alternatív megoldást kínál a hagyományos fűtési megoldásokhoz képest.

Mik a vízteres kandalló előnyei? Cikkünkből kiderül!

Vélemények

Mindezek után pedig tekintsük át, hogy általában milyen szempontok és vélemények miatt választják olvasóink az elektromos kandallót!

Sok otthonnál gyakori, hogy a ház, a lakás paraméterei nem engedik meg a fatüzelésű kandalló beépítését, így praktikusabb az elektromos verzió használata. Ebben az esetben a telepítés nem igényel különösebb építési feladatokat, nincs fúrás-faragás. Az eszközt elektromos áram alá kell helyezni és már használható is, megjelenik a tűz, vagyis annak imitációja. A kandalló szabályozása egy távirányító használatával még kényelmesebbé válik a család számára.

A vélemények szerint nagy előny az, hogy nem kell külön kémény és nem alakul ki eltakarítandó égéstermék, így nem kell bajlódnunk a kandalló tűzterének kitakarításával. Sok időt és fáradságot spórolunk meg azzal is, hogy nincs szükség fa beszerzésére, szállítására, darabolására. Előnye, hogy hangulati szempontból ugyanolyan kellemes hatást érhetünk el vele, mint a hagyományos típusnál.

rozsdamentes elektromos kandalló

Ma már a klasszikustól kezdve a modernen keresztül a rusztikus stílusú kandallókig számos fajtát vásárolhatunk, a hozzájuk kapcsolódó kandallóbetétekkel együtt. A vásárlók véleménye szerint az egyetlen negatívum a megnövekedett áramfogyasztás. Az elektromossággal való fűtés nem tartozik a legolcsóbb megoldások közé, ezért ha a kevésbé hideg napokon spórolni szeretnénk, használhatjuk csak a dizájnlátványelem funkciót is és kikapcsolhatjuk a fűtést.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!