Elektromos fűtés - a környezetbarát fűtési megoldás

Környezettudatos életmódot folytatsz? Fűts elektromos árammal, károsanyag-kibocsátás nélkül. Óvd meg környezeted és fűts nagyobb hatékonysággal egyszerre!

elektromos radiátor

Milyen káros anyagoktól óvjuk a környezetet, ha elektromos fűtést használunk?

Lesújtó adat, de légszennyezettség következtében Kína után (népességarányosan) hazánkban halnak meg legtöbben; a légszennyezettség hetven százalékáért a helytelen lakossági fűtés felel – írja a WWF. Egyre többen fűtenek szilárd tüzelőanyaggal, a fa mellett pedig nagyon sokan égetnek elégtelen minőségű, nedves fát, lignitet (a legfiatalabb, még erősen fás szerkezetű szenet), és kommunális hulladékot. Ezek elégetésével megemelkedik a levegő szállópor tartalma, megugrik a szén-monoxid, a nitrogén-oxid és a kén-dioxid koncentráció is, amik súlyos hatással vannak az egészségünkre. Ráadásul az otthonokba is visszaszivárognak a károsanyagok a rossz tüzelőberendezések és a rossz kémény miatt.

A megoldást az jelentené, ha minőségi alapanyaggal, és olyan megbízható fűtőberendezésekkel fűtenénk, melyek minimalizálják a károsanyag-kibocsátást. Ennek egyik alternatívája az elektromos fűtés, amivel nemcsak lakásunk, de környezetünk levegőjét sem terheljük.

Az elektromos fűtőtestek energiahatékonysága

Bár az elektromos fűtés hallatán sokan a magas villanyszámlára asszociálnak, a szilárdtüzelés és a gázfűtés mellett/helyett egyre többen választják annak valamelyik formáját. Az elektromos fűtés mellett szól, hogy nem jár olyan extra feladatokkal, mint a faszállítás, aprítás, szárítás, nem kell hozzá súlyos költségen fűtőberendezést vásárolni, kéményt béleltetni, elfogadtatni, legtöbbször az elektromos hálózathoz sem kell hozzányúlni, elegendő egyetlen hálózati csatlakozó. Az elektromos fűtőberendezés nem jár piszokkal, korommal, karbantartása olcsó, kevés helyet foglal, mobil változata pedig olyan helyeken is lehetővé teszi a fűtést, ami más készülékekkel nem lenne megoldható.

A kínálatban ma már rengeteg olyan elektromos fűtőberendezés között válogathatnak az érdeklődők, amelyek hatékony és takarékos hőtermelők. Például azoknál a készülékeknél, ahol pontosan beállítható a szoba kívánt hőmérséklete, nem vész el plusz energia a felesleges felfűtés miatt, és az áramhálózat sincs folyamatosan terhelve.

Elektromos fűtőtestek típusai

Elektromos konvektor - Olvass tovább! 
Infrapanel - Tovább a termékekre!
Elektromos fűtőpanel
Elektromos radiátor - Olvass tovább!
Olajradiátor - Olvass tovább!
Elektromos kazán
Elektromos hőtárolós kályha - Olvass tovább!
Elektromos kandalló - Olvass tovább!
Elektromos fűtőszőnyeg
Hősugárzó 

Kövesd a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!