Banner

Az olajradiátor karbantartása

Habár az elektromos fűtés az elmúlt évek slágertémája, nem szabad szó nélkül elmenni az olajradiátorok termékköre mellett sem. Egyfelől sokan még mindig azt használnak, másfelől pedig jó kis szerkezetek, amiknek az időtállósága figyelemre méltó. Éppen ezért nézzük át, hogy mire kell ügyelni használat során, valamint mi a teendő, ha valami mégsem működne úgy, ahogyan kellene!

Az olajradiátor tisztítása és karbantartása fűtési szezon előtt

Az olajradiátor tisztítása

Az alacsonyabb hőveszteségért érdemes mindig tisztán tartani az olajradiátor, úgymond gyári minőségben. Ehhez rendszeres tisztításra lesz szükség, amit kizárólag áramtalanított, teljesen kihűlt állapotban tegyünk meg! A tisztításhoz valamilyen puha rongyot használjunk!

Olvasd el cikkünket: Tíz érv az olajradiátor mellett!

Karbantartás

A Praktiker elektromos olajradiátorai nem igényelnek különösebb karbantartási munkát, ha bármi nagyobb gond merül fel, akkor a használati utasításban foglaltak szerint kell eljárni, vagyis célszerű szakképzett szervizhez fordulni.

Nem kell olajat cserélni

Egyfajta közhely, hogy az olajradiátorok fűtőközegét, az olajat cserélni kell. Szerencsére ez az olaj nem olyan, mint amit a sütéshez használunk, nem fog egykönnyen elfáradni. Az olaj továbbá csak a hőmegtartásban játszik szerepet, ami nagy terhelésnek van kitéve, az az elektronikai rendszer vagy a kerámiabetét.

Mi okozhat veszélyes túlmelegedést?

Veszélyes túlmelegedést tulajdonképpen semmi sem okozhat egy megfelelően működő olajradiátor esetében, mivel minden termékben beépített túlmelegedésérzékelő van. Ez egyfelől az optimális, nagyobb hatékonyságért van, valamint azért, hogy biztosítsa a túlmelegedés elleni védelmet.

Amikor a tisztítás és karbantartás szakképzett személyt igényel

Habár a használati útmutatóban felsorolt problémák tájékoztató jellegűek, érdemes azért követni az ott leírtakat a hatékonyságért és az alacsonyabb hőveszteségért. Ha olyan helyzettel találkozunk, amire nincsen válasz a leírásokban, akkor minden esetben célszerű szervizhez fordulni.

Általános biztonsági tudnivalók

  • Gyermekek környezetében ne használja!
  • Gondoskodjon a biztonságos elhelyezésről!
  • Ne érintse meg a forró alkatrészeket a készüléken!
  • Amennyiben a készüléken hiba állapítható meg, semmiképpen sem szabad használatba venni!
  • Sohasem dugjon be hegyes vagy fémes tárgyat a készülék belsejébe!
  • Ne használja a készüléket, ha a hálózati kábelen sérülést tapasztal!
  • Ne húzza a készüléket a kábelnél fogva!
  • Védje a kábelt forróságtól, olajtól és éles peremektől!
  • Kizárólag eredeti tartozékokat használjon!
  • Robbanásveszélyes helyen tilos használni!

Fűtéssel kapcsolatos termékeket keresel! Látogass el a Praktikerbe!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!