Öt praktika, ami segít a mosogatásban

A mosogatás az a házimunka, amelynél az ember azt érezheti, hogy sosem lesz vége. És ez valójában igaz is, hiszen minden egyes étkezést követően a mosogatóba újabb tényérok, kések, villák és edények kerülnek. Érdemes azonban néhány trükköt bevetni!

Mosogatás - Praktiker

Az „életmentő” kesztyű

Az ápolt női kéz érdekében megfontolandó, hogy felveszünk-e gumikesztyűt a mosogatáshoz, ugyanis a sok mosogatás és a forró víz – hosszú távon – kiszáríthatja kezünket. Ráadásul vannak, akik azért utálnak mosogatni, mert hozzá kell érniük közben a különféle ételmaradékokhoz. Tökéletes megoldás lehet számukra a gumikesztyű, amelynek használatával azonnal búcsút inthetünk ennek a problémának.

Dizájnos szivacs és a kedvenc illatunk

A mosogatáshoz elengedhetetlen kellék a szivacs vagy a mosogatórongy, kinek éppen melyikhez húz a szíve. Nem kell feltétlenül a hagyományos termékekhez nyúlni, hiszen már létezik kókuszból készített környezetbarát változat, de dizájnos, mintás mosogatószivacsok is beszerezhetőek a Praktikerből. Válasszunk olyat, amire már ránézve is jobb lesz a kedvünk, és mindezt spékeljük meg egy olyan mosogatószerrel, amelynek az illatáért odavagyunk. 

Szortírozzunk, majd a poharakkal kezdjünk

Egyszerűbb dolgunk lesz, ha a feladat elvégzése előtt kipakolunk a mosogatóból, és nem úgy állunk neki a házimunkának, hogy a rengeteg mosatlan miatt alig fér a kezünk a csap alá. Emellett szortírozzunk: rakjuk külön helyre a poharakat, a csészéket, a tányérokat, az evőeszközöket és az edényeket. Majd szépen, ebben a sorrendben – vagyis a legtisztábbtól a legszennyezettebbig – mossuk is el ezeket, közben mindig takarékoskodjunk a vízzel!

Aranyat érő só

Ha „leégett” az edényünk, nem kell egyből a kukába dobni, hiszen a só ilyenkor aranyat érhet! Elég, ha sós vizet töltünk bele és állni hagyjuk néhány órát, esetleg egy teljes éjszakát. Ha nagyon odaégett az étel, akár fel is forralhatjuk a sós vizet. Ezt követően sokkal könnyebb lesz elmosni az edényt.

Közös program az ebéd után

A mosogatás igazi csapatépítő program! Ha lehetőségünk van rá, fogjunk össze, s egyből az étkezést követően mosogassunk és törölgessünk is el, hiszen így nem fog később a makacsul odaszáradt ételmaradék, vagy éppen odaégett zsír miatt főni a fejünk.

A Praktikerben számtalan konyhai eszköz között válogathat, amelyekkel egyszerűbbé válik a mosogatás. Fedezze fel a kínálatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!