Tortaforma – Lepje meg családját különleges tortákkal!

Tortaformáinkkal a sütésnek csak a képzelete szabhat határt. Válasszon széles tortaforma-választékunkból!

tortaforma

TOP 8 tortaforma

Aki most ismerkedik a sütés, azon belül is a tortakészítés rejtelmeivel, az hamar rájön, hogy a legfontosabb alapkellékek közül nem hiányozhatnak a különféle tortaformák. Gyűjtésünkben összeszedtük a nyolc leginkább kihasználható sütőformát, amiket ma már nemcsak fém, kerámia, üveg, de szilikon változatban, netán kerámia bevonattal is meg lehet vásárolni.

Kapcsos tortaforma: ebben nemcsak a kerek tortaalapot tudjuk elkészíteni, de azokat a tortákat, desszerteket is, amiket nem szabad kifordítani a sütőformából (pl. zselatin tartalmú torták). Érdemes több méretet vásárolni!

Piteforma: ezt a sütőformát onnan lehet a legkönnyebben felismerni, hogy köralakú, nem túl magas, pereme hullámos. Számtalan alapanyagból készítik (üveg, fém, kerámia); a legpraktikusabb a kapcsos megoldás.

Muffin sütőforma: manapság az egyik legfelkapottabb forma, aminek segítségével nemcsak a felnőttek számára lesz öröm a sütés.

Őzgerincforma: a gyümölcskenyerek, a joghurttorták, a méteres kalács, a pástétomok és megannyi ínycsiklandó finomság alapkelléke ez a sütőforma.

Brownie sütőforma: a szilikon alapú egy nagyméretű jégkockakészítő formához hasonlít, míg a rácsos tepsi egy belehelyezhető rács segítségével segít a tökéletes brownie kockák elkészítésében.

Szögletes tortaforma: a konyhai felszerelések közül nem hiányozhat a tepsi, amibe pár perc alatt összeüthetünk egy kevert tésztát vagy édességet (pl. somlói galuska, tiramisu, brownie).

Kuglófforma: szintén az egyik sokrétűen kihasználható sütőforma, amiben a kuglófon kívül készíthetünk csirkét, fasírtot vagy épp túróstésztát.

Crème Brûlée-készítő forma: aki szereti a francia konyha egyik leghíresebb desszertjét, beszerez egy vízgőzölős sütőforma szettet, ami kerámiatálkákból és egy forró vizes fémtepsiből áll. Ebben nemcsak Crème Brûlée készíthető, de puding és felfújt is.

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!