Oldal tetejére

Vinyl padló, a praktikus burkolat

Válasszon vinyl padlót otthonába vagy az irodába! Ezzel a praktikus burkolattal padlófűtést is megvalósíthat. Ellenálló és vízálló, így nagy forgalmú helyiségekbe is jó választás. Ismerje meg az előnyeit!

A burkolatok piacán a laminált parketta mellett egyre nagyobb figyelmet kap egy másik népszerű burkolat, a vinyl padló. A termék hallatán sokan mind a mai napig a PVC-re asszociálnak, és bár a vinyl burkolat alapja is a PVC, a régi, nem túl kedvelt tucattermék helyett ma már egy olyan magas minőségű, szerkezetében is eltérő megoldásról van szó, amely köszönő viszonyban sincs a régi PVC-vel.

Nagy terhelhetőség, kemény, ellenálló felszín, modern dizájn, hatalmas szín- és mintaválaszték, könnyű lerakhatóság, nem mérhető károsanyag-kibocsátás: a korszerű vinyl burkolat komoly konkurenciát jelent a többi burkolattal szemben, és nemcsak a fürdőszobában, de a nappaliban, a gyerekszobában, a hálóban, az irodában és az üzlethelyiségekben is tökéletesen megállja a helyét.

vinilburkolat

A vinilburkolat szerkezete

Összetétele alapján négy szerkezeti rétegre osztható a vinyl burkolat: 1. stabil szerkezetet adó alapréteg, 2. látványos, valósághű fotóréteg, 3. PVC, ami a fotóréteget védi, 4. védőbevonat. Ez a speciális, rugalmas szerkezet és vastagság nemcsak a hő-, de a hangszigetelésről is gondoskodik, az elasztikus felület kellemes lépés- és hőérzetet biztosít.

Forgalmas területekre is ajánljuk!

Magas kopásállósága, ellenálló anyagszerkezete miatt nemcsak a háztartásokban, de forgalmas területeken (kórházakban, bevásárlóközpontokban, repülőtereken, üzletekben) is bevethető a vinyl burkolat, ami ráadásul további burkolati megoldásokkal – parketta, laminátum, járólap – is kombinálható, ráadásul extra bevonatokkal (pl. kerámiagyöngy) az ellenállósága növelhető.

Öntapadós, ragasztós és klikkes vinilburkolatok 

A vinyl burkolat lerakásához nem szükséges szaktudás, egy mérőszalag, egy fémvonalzó és egy szőnyegvágó kés segítségével bárki megbirkózik a feladattal. Aki az öntapadós megoldást választja, ügyeljen arra, hogy az aljzat sík, száraz, por-, olaj-, zsírmentes legyen, amire nem árt egy alapozóréteget vagy alátétfóliát is felhordani. Aki a ragasztós megoldás mellett teszi le a voksát, tudja, hogy a hagyományos PVC-ragasztók helyett speciális, vinyl burkolatokhoz kifejlesztett ragasztót kell vásárolnia. A termékcsalád legkedveltebb típusa a klikkes vinyl burkolat, amely gyorsan, ragasztás nélkül lerakható, de ugyanilyen gyorsan fel is szedhető, áthelyezhető – ráadásul a legkülönfélébb kapcsolódási rendszerek kialakítását teszi lehetővé.

A vinyl padló vízállóságban is verhetetlen

A vinyl padlók mellett szól, hogy kiváló vízszigetelők, ezért nemcsak konyhákba, de fürdőszobákba is ajánlott burkolattípus. Tisztítása sem igényel túl sok időt és energiát, csak át kell törölni, és készen is vagyunk!

Vinyl padlót számtalan mintázattal választhatunk 

A régi PVC-k szűkös kínálatával szemben a vinyl burkolatok már megszámlálhatatlan színben, felülettel és dekorációval kaphatók. A legtöbben a fautánzatot és a kőmintázatot választják, de a kínálat jóval túlmutat ezeken. Textúrájuk miatt kiváló csúszásgátlók, akár a zuhanyfülkében is megállják a helyüket.

Kapcsolódó termékeink

vinilburkolat

A vinyl burkolat a padlófűtés barátja!

Padlófűtés esetén nem elhanyagolható szempont, hogy milyen burkolatot választunk, a későbbiekben ugyanis ez lesz a hőleadó felületünk. A vinyl burkolatok hősugárzási hatékonyság tekintetében sokkal jobban szerepelnek, mint például a kőburkolatok vagy a laminált felületek.

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Hasznos volt ez az oldal?