Oldal tetejére
Háztartás

Háztartás

 • Habár az elektromos fűtés az elmúlt évek slágertémája, nem szabad szó nélkül elmenni az olajradiátorok termékköre mellett sem. Egyfelől sokan még mindig azt használnak, másfelől pedig jó kis szerkezetek, amiknek az időtállósága figyelemre méltó. Éppen ezért nézzük át, hogy mire kell ügyelni használat során, valamint mi a teendő, ha valami mégsem működne úgy, ahogyan kellene!

  Tovább
 • Kevés kellemetlenebb dolog van, mint egy masszív dugulás a konyhában – ráadásul mindig olyankor szokott megtörténni a baj, amikor a legkevésbé sem vagyunk felkészülve rá… Ezen szeretnénk változtatni rövid cikkünkkel, hogy soha ne érjen minket meglepetésként egy esetleges dugulás. Mit lehet kezdeni dugulások esetén házi módszerekkel? A duguláselhárító szakemberek hívása nélkülözhetetlen, vagy vannak még más lehetőségeink? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

  Tovább
 • Manapság már szinte mindenhol találkozhatunk klímával: otthonokban, üzletekben, vendéglátásban vagy éppen a postán. Ezzel párhuzamosan pedig egyre többet hallani a legforróbb nyári hetekben is, hogy „megfáztam a klíma alatt ülve”. Nem ritka történés, éppen ezért összeszedtük, hogy milyen alternatívák vannak, illetve mire érdemes figyelni a klímahasználat során!

  Tovább
 • A létra kétségtelenül egy jól megálmodott tárgy: egyszerűen használható, praktikus, olcsó, ráadásul szinte bármilyen alapanyagból és méretben legyártható. Éppen ezért az építőipari vagy a kerti munkálatok szinte elképzelhetetlenek létra nélkül, ugyanakkor számos termékvariáció létezik már, ami sok esetben nem is hasonlít már annyira létrára, esetleg teljesen más funkciója van. Rövid cikkünkben átnézzük, hogy mi mindenre is jó egy létra!

  Tovább
 • Kis túlzással ahány ház, annyi ablak: hétköznapi műanyag ablak, bukó faablak vagy éppen ablakpárkány nélküli tetőtéri ablak. Mindegyik másmilyen szerkezet, ezért más és más trükköket kell alkalmaznunk – például a bukó ablak kiakasztását! Rövid cikkünkben ennek a trükkjét áruljuk el, valamint számot vetünk a bukó ablakok további tulajdonságairól!

  Tovább
 • A fürdőszoba kiemelten fontos helyszíne otthonunknak: sokan itt tudnak csak igazán relaxálni egy kellemes fürdőzés vagy zuhanyzás során. Ugyanakkor a komfortérzet mellett vannak olyan fenntarthatósági szempontok is, amikre érdemes figyelni! Cikkünkben összeszedjük a zöld fürdőszoba ismérveit, kezdve a szigeteléstől a vegyszermentes takarításig!

  Tovább
 • Napjainkban egyre nagyobb hangsúly kerül a fenntarthatóságra és a környezetbarát életvitelre, ami több szempontból is fontos. Egyfelől a pénztárcánkban is több marad a hó végére, másfelől pedig a környezetünk is hálás lesz, ha nem pazarolunk. Természetesen a konyhában is lehet érvényesíteni ilyen megfontolásokat – összeszedtünk 3+1 megfontolandó gyakorlatot, ami a mosogatással kapcsolatos!

  Tovább
 • Kétségtelenül egyre több szó esik a fenntarthatóságról, viszont a fő tendencia mégiscsak az, hogy ezek az elvek inkább az élelmiszer vásárlás témája köré csoportosulnak. És mi a helyzet akkor, ha tudatos vásárlóként a Praktikerbe látogatunk? Cikkünkben összeszedtük az öt legfontosabb szempontot!

  Tovább
 • A tisztasági festés kifejezés egyre többször hangzik el manapság, igaz, nem eredeti jelentése szerint, inkább esztétikai értelemben. Idehaza átlagosan 5-7 évente festik ki a szobákat – ilyen időtáv esetében kevéssé beszélhetünk higiéniai szempontokról. Rövid cikkünkben tisztázzuk a fogalmakat, és elmondjuk, hogy mire készüljünk, ha festeni szeretnénk!

  Tovább
 • A műanyag nyílászárók, ablakok népszerűségének egyik – talán legfontosabb – összetevője, hogy a beépítést követően nem igényelnek különösebb törődést állapotuk megőrzéséhez. Amennyiben pár dologra odafigyelünk, sok éven át megőrizhetjük újszerű állagukat. Nincs ez másképp a fából készült nyílászárókkal sem, igaz, ezeknél valamivel időigényesebb a karbantartás, de ezek a feladatok sem túl bonyolultak – cikkünkben átnézzük a legfontosabb szempontokat!

  Tovább