Oldal tetejére
Háztartás

Háztartás

 • Egy jól működő háztartáshoz hozzátartozik a megfelelő hőmérséklet és a meleg víz – ennek a zökkenőmentes biztosításában szerepet játszik a kémény is, mint az épületgépészet egyik megkerülhetetlen eleme. Többek között ezért is fontos, hogy időközönként ellenőriztessük kéményünket, hiszen a mulasztásból fakadó problémák sok kellemetlenséget, akár súlyos veszélyt is jelenthetnek!

  Tovább
 • A füstérzékelő már nemcsak plázákban, kávézókban és közintézményekben számít alaptartozéknak, hanem egyre több otthonba is bekerült. Rövid cikkünkben szót ejtünk többek között arról, hogy melyik a legjobb füstérzékelő, mit jelezhet a szén monoxid érzékelő, illetve hová szereljük a füstérzékelőt?

  Tovább
 • A hordozható elektromos energia kétségtelenül egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen az életünk már elképzelhetetlen elektromos eszközök nélkül. A hordozható áramfejlesztők bármilyen kültéri tevékenységet megkönnyítenek, legyen szó sátrazásról, kerti partiról vagy akár hajózásról. Az ilyen helyzetekben jellemzően elegendő egy kis teljesítményű generátor, de mi a helyzet a műhelyben lévő komolyabb gépekkel?

  Tovább
 • Ahhoz, hogy a megfelelő áramfejlesztőt válasszuk, alaposan fel kell mérni a piacot, megismerni a típusokat és persze felmérni a saját helyzetünket. Számos márka és fajta található meg ma már a Praktiker kínálatában, melyek sok dologban eltérőek egymástól, éppen ezért nem mindegy, hogy melyik az, amely mellett végül letesszük a voksot.

  Tovább
 • A kályha nemcsak stílusos, de költséghatékony fűtési alternatív is lehet, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a korom, a füst vagy akár a szénmonoxid mérgezés miatt jóval nagyobb körültekintéssel kell használni. Amennyiben szakszerűen kivitelezett, rendeltetésszerűen használt, valamint karbantartott kályhánk van, akkor nincs ok az aggodalomra – cikkünkben egy gyors áttekintést teszünk, hogy tényleg önfeledten élvezhessük a kályhánk melegét!

  Tovább
 • Hamuporszívóval (más néven kandalló porszívó) kényelmesen és hatékonyan takaríthatjuk ki az égés során keletkezett hamut kandallókból, grillekből, szaunákból vagy akár kisebb kályhákból, közben pedig a lakás is tiszta marad. Mindezek mellett durva szennyeződések, homok és fűrészpor eltávolításához is használhatók a hamuporszívók – lássuk a további részleteket!

   

  Tovább
 • Lassan itt a légkondi szezonja, így fontos szót ejtenünk egy olyan jelenségről, ami sok háztartásban észrevétlenül bújik meg. Mivel a hűtőberendezések párában gazdag közegében kedvükre tenyészhetnek a kórokozók, érdemes gondot fordítani a megfelelő tisztításra is, hogy ne csak hideget, hanem tiszta levegőt is kapjunk.

  Tovább
 • Amennyire strapabíró a lakásban a csempe és a járólap, sokak számára olyannyira kényes kérdés, hogyan is lehet hatékonyan tisztítani ezeket a felületeket. Ám nem kell semmiféle ördöngösségre gondolni vagy méregdrága csodaszerek után kutatni! A titok nyitja itt is a rendszeresség és a megfelelő módszer kiválasztása. Íme, néhány hasznos, takarékos és környezetkímélő tipp, amelyekkel könnyedén ragyogóvá varázsolhatjuk otthonunkban a hidegburkolatokat.
  Tovább
 • Hogy mi a laminált parketta népszerűségének titka? Sokan azért választják otthonukba, mert tartós, a felülete ellenálló és nem kell olyan mélyen a zsebbe nyúlni, ha ilyen padlóburkolat mellett döntünk. És ez még nem minden! Rengetegféle szín és mintázat közül választhatunk, és további előnye, hogy egyszerű tisztán tartani. Ám ahhoz, hogy minél tovább fényes és sérülésmentes maradjon, nem mindegy, mivel és hogyan ápoljuk…
  Tovább
 • Ha van „mumus” az otthoni teendők között, akkor a házimunkák réme minden bizonnyal az ablaktisztítás. Annak ellenére, hogy a legtöbben csupán évente kétszer – a tavaszi és az őszi nagytakarításnál – állnak neki ennek a feladatnak, még ilyenkor is legszívesebben halogatnák, hiszen hosszadalmas, fárasztó és igazi türelemjáték tud lenni. Ám, ha a megfelelő időben vágunk bele, és hatékony módszerrel, illetve tisztítószerekkel dolgozunk, akkor könnyedén, pénztárca- és környezetbarát módon lesz tökéletesen átlátható, és csillogó az ablakunk.
  Tovább