Oldal tetejére
Háztartás

Háztartás

 • Kétségtelenül egyre több szó esik a fenntarthatóságról, viszont a fő tendencia mégiscsak az, hogy ezek az elvek inkább az élelmiszer vásárlás témája köré csoportosulnak. És mi a helyzet akkor, ha tudatos vásárlóként a Praktikerbe látogatunk? Cikkünkben összeszedtük az öt legfontosabb szempontot!

  Tovább
 • A tisztasági festés kifejezés egyre többször hangzik el manapság, igaz, nem eredeti jelentése szerint, inkább esztétikai értelemben. Idehaza átlagosan 5-7 évente festik ki a szobákat – ilyen időtáv esetében kevéssé beszélhetünk higiéniai szempontokról. Rövid cikkünkben tisztázzuk a fogalmakat, és elmondjuk, hogy mire készüljünk, ha festeni szeretnénk!

  Tovább
 • A műanyag nyílászárók, ablakok népszerűségének egyik – talán legfontosabb – összetevője, hogy a beépítést követően nem igényelnek különösebb törődést állapotuk megőrzéséhez. Amennyiben pár dologra odafigyelünk, sok éven át megőrizhetjük újszerű állagukat. Nincs ez másképp a fából készült nyílászárókkal sem, igaz, ezeknél valamivel időigényesebb a karbantartás, de ezek a feladatok sem túl bonyolultak – cikkünkben átnézzük a legfontosabb szempontokat!

  Tovább
 • A különféle gőztisztítók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, amiben tulajdonképp nincs is semmi meglepő, hiszen a segítségükkel akár vegyszermentesen is tisztává varázsolhatja bárki az otthonát. De nemcsak ez legnagyobb előnye, hiszen nehezen hozzáférhető helyeken is éppúgy használható, nagyobb összefüggő felületeken, például laminált padlón. Következzenek a részletek!

  Tovább
 • Manapság már rengeteg takarítógép közül választhatunk. A legtöbb takarítógép minden igényt kielégítő funkciókkal rendelkezik, tökéletes választás azoknak is, akik nem szeretik a takarítást – rövid cikkünkben átnézzük a kínálatot, milyen takarítógépek léteznek, és a legfontosabb szempontokat a vásárlásban.

  Tovább
 • Több ruhatípus van, ami nem igényel vasalást, de bizonyos daraboknál elkerülhetetlen: egy szép blúz vagy egy elegáns ing csak szépen, kivasalva az igazi. Szükségünk van tehát vasalóra és vasalódeszkára, de korántsem mindegy, hogy milyenre! Nem tudod, hogyan válassz vasalódeszkát? Íme, a legjobb vasalódeszka típusok, de azt is eláruljuk, hogy mire kell figyelni a választáskor!

  Tovább
 • Cikkünkben ruhaszárító típusok, árak és funkciók részletes összehasonlítását tűztük ki célul. Kerti ruhaszárítók, állványok, fregolik, helytakarékos balkonszárítók és modern megoldások – ezekről mind szó lesz. Segítünk a választásban!

  Tovább
 • Minden fürdőszoba kötelező eleme egy praktikus és szép szennyestartó. Sokan nem fektetnek különösebb energiát a megfelelő kiválasztásába, pedig vannak szempontok, amelyek alapján kiválasztható a számunkra megfelelő: következzenek a kedvenc típusok, különböző szennyestartó megoldások és a legjobb szennyestartó ötletek!

  Tovább
 • A létrák választéka óriási, a legnépszerűbb, háztartási létrától kezdve, egészen az ipari, professzionális létrákig, szinte bármilyen igényt kielégítő kivitel kapható már. Melyik típusra lehet szükséged? És milyen maximális magasságot lehet biztonságosan létrával elérni? Cikkünkben átnézzük az összes típust, és számot vetünk az előnyökkel és hátrányokkal.

  Tovább
 • A papír és műanyag újrahasznosítása szerencsére már beépült a köztudatba, a legtöbb háztartásban már szelektíven gyűjtik a szemetet, de mi a helyzet a lebomló- és a veszélyes hulladékokkal? Közvetlen környezetünknek és természetesen az egész bolygónak is az a legfőbb érdeke, ha az otthonunkban keletkező hulladékkal körültekintően járunk el – íme, a legfontosabb tudnivalók összegyűjtve!

  Tovább