Oldal tetejére

Milyen matracot vegyek? - Ágy matrac fajták

Sok féle matracot lehet kapni és mindenkinek kicsit mást jelent a „legjobb matrac”. Nem mindegy, hogy háton, hason vagy oldalt szeretünk aludni és ezen belül is változó, hogy ki milyen kemény matracon érzi jól magát. Vásárolhatunk ágyat, ami a matracot eleve tartalmazza, vagy vehetünk ágykeretet és külön hozzá matracot azonos méretben. Segítünk eligazodni a matrac típusok és anyagok között, hogy könnyebb legyen a választás

Matrac - Praktiker

Matrac típusok, hogyan válasszunk?

Sokakban felmerül a kérdés, ami nem biztos, hogy evidens: milyen matracot vegyek? Azért is érdekes ez a kérdés, mert az idő múlásával saját igényeink is változhatnak – egy klasszikus szivacs matrac után lehet, hogy vákuum matracot próbálnánk ki, esetleg egy vadiúj hideghab matracot.

Amit mindenképp javasolunk, hogy a matrac tesztet ne bízzuk másra – menjünk el személyesen, próbáljuk ki a bemutatóteremben! Természetesen, ha a kiszemelt matracok olcsón megvásárolhatók, az szuper, de ne csak a matrac árak legyenek a legfontosabbak, hiszen ez egy hosszú távú beruházás, ami a hétköznapjainkat alapjaiban meghatározza majd.

Memóriahabos matrac - Praktiker

Memóriahabos matracok

A jól ismert habszivacs matrac is jó választás lehet, ha sikerül megtalálnunk a tökéletes keménységet, ha viszont biztosra szeretnénk menni, akkor a memóriahabos matrac lesz a nyerő! Egy olyan speciális, hőre lágyuló anyagból készül, ami az alvás során követi testünk formáját, így nyújtja a legnagyobb kényelmet. Persze a memória matracok között is számos keménység és anyagösszetétel létezik, szóval ebben az esetben is érdemes egy „próba fekvést” tartani vásárlás előtt!

Rugós matracok

A rugós kialakítás mindenképp összetettebb, mint az egyszerű habszivacs, éppen ezért a kivitelezése is költségesebb – éppen ezért, ha valaki hosszú távra tervez, akkor az olcsóbb rugós matracok között inkább ne is keresgéljen! Persze a rugós matracok között is elérhető a magasabb minőség, igaz, ezek már drágábbak is.

Táskarugós matrac - Praktiker

A táskarugós matrac különleges előnye, hogy a fémszerkezetes kialakítás miatt könnyebben szellőznek, ugyanakkor van egy olyan apróság, amire mellett nem szabad szó nélkül elmenni… Ha sokat forgolódunk az ágyban, ezzel pedig nem szeretnénk fárasztani párunkat, akkor jobb választás lesz a habszivacs vagy memóriahabos matrac, hiszen a rugók bizony a forgolódásra is reagálnak.

Matracok ággyal vagy ágykeret nélkül?

Ágyak matraccal – sokan döntenek emellett, lehet az franciaágy matraccal vagy akár kisebb méretű is. Ezzel kétségtelenül két legyet lehet ütni egycsapással, de vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen csak a földre szeretnénk elhelyezni a matracot. Ilyen esetben ágyrácsot azért érdemes beszerezni – az ideális szellőzés, a matrac tisztítás, illetve a penészedés miatt. Azt persze jó észben tartani, hogy a rugós matracok általában nem rendelkeznek szilárd kerettel, ezért mindenképp ágykeretre kell helyezni.

Ágy matraccal - Praktiker

Népszerű matrac és ágy méretek

A Praktiker kínálatában számos típus és kivitel szerint kétszemélyes matracok, illetve egyszemélyes matracok is megtalálhatóak a legnépszerűbb méretekben:

  • 160x200 matrac
  • 90x200 matrac
  • 180x200 matrac
  • 140x200 matrac

Keresd a megfelelő matracot a Praktikerben! Személyes igényeid szerint segítünk kiválasztani!

Hasznos volt ez az oldal?