Tárolási tippek kis fürdőszobákhoz

Egy pár négyzetméteres fürdőben a mosdó, a kád és a mosógép mellett általában csak igen szűkös hely marad a tárolásra. Ha viszont okosan használjuk ki a teret, akkor minden apró és nagyobb holmit lesz hol tároljunk.

Kis helyen még nagyobb kihívás rendet tartani, de egyáltalán nem lehetetlen. A legfontosabb, hogy minél több holminak igyekezzünk zárt tárolóhelyet kialakítani, így mindig rendezett látványt nyújt a fürdőnk. Különösen érvényes ez a kis apróságokra, borotvákra, fültisztító pálcikákra, kencékre. Ezek számára ideális tárolóhely egy fürdőszobai tükrös szekrény, amely elnyeli az általában a mosdó körül gyülekező rengeteget.

Értékes rejtekhelyek
A régi fürdőszobákban nagyvonalúan elhanyagoltuk a mosdó alatti teret, ez manapság ritkábban fordul elő. Jó választás a mosdót egy szekrényre ültetni, vagy mosdóval egybeépített alsószekrényt választani, amelyben elférnek a tisztítószerek, a hajszárító és az egyéb nagyobb méretű fürdőszobai kellékeket.

Ne felejtsük el kihasználni a vécé feletti teret sem, egy kis szekrényben, vagy falra szerelt kosárkákban rengeteg hasznos holmit elrejthetünk itt. Szintén értékes rejtekhely az ajtó hátoldala, ahová fogast, vagy akár törülközőtartókat is felszerelhetünk. A ritkábban használt dolgok számára pedig az ajtó fölé is tehetünk egy polcot.

Nyitott polcot a fürdőbe is!
Nagyon divatosak mostanában a nyitott polcok, amelyeket ugyancsak előnyünkre fordíthatunk. Alapszabály, hogy ha kicsi a hely, akkor a falat is használjuk ki tárolásra. A polcokra feltehetjük a szépen összehajtogatott törülközőket, és az apróbb tárgyakat egyforma kosárkákban tárolhatjuk. Ha a zuhanyzónak falat építünk, akkor tervezzünk bele apró kis fülkét, ahol a tusfürdőket, samponokat tárolhatjuk.

Rend a zárt ajtók mögött
Ha még több tárolóhelyre van szükségünk, akkor sokféle fürdőszobába való keskeny, magas szekrény közül választhatunk. Ezek nem foglalnak sok helyet, mégis rengeteg holmit elnyelnek. Fontos, hogy a polcok, kosarak, szekrények belsejében is meglegyen mindennek a fix helye, és ezeken belül is használhatunk kisebb dobozokat, akasztókat, hogy jól kihasználjuk a rendelkezésre álló teret.

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!