Banner

Hóeltakarítás környezetbarát módon

Nem csak hatalmas bosszúságot, hanem komoly balesetet is okozhat, ha az autóutakról és a járdákról nincs megfelelően eltakarítva a hó. De hogyan lehet környezetbarát módon csúszásmentesíteni?

Hóeltakarítás - Praktiker

Takarítsuk el a havat minél előbb!

Hogy ne veszélyeztessük mások és a saját testi épségünket és valóban biztonságosan közlekedhessünk, nagyon fontos, hogy minél hamarabb eltakarítsuk a havat a járdákról, és ha szükséges, akkor mindezt akár naponta többször is elvégezzük. Hogy mire van szükségünk mindehhez? Egy jó minőségű seprűre, valamint meg egy jó minőségű hólaptára, amelyek bírják a nedvességet és a fagyos időt. 

Tipp: Hogyan végezzük a csúszásmentesítést?

Környezettudatos hó és síkosság-mentesítés 

A feladat elvégzése előtt sokan a konyhába igyekeznek, hiszen a legegyszerűbb megoldás sóval felhinteni a jeges és havas területeket. Ám a só amellett, hogy valóban hatásos fegyver lehet, nem éppen ideális megoldás, ha fontos számunkra a környezetvédelem. Sőt! Károsíthatja a fákat, növényeket, de árt a járműveknek, és az állatok is megszenvedhetik a sózást. 

Inkább válasszunk a környezettudatos alternatívák közül!
A mechanikai módszerek használata jóval kíméletesebb a természettel. Akinek például kandallója van otthon, könnyű a dolga, hiszen a hamuval felveheti a harcot a jeges felületekkel szemben. De homokkal, darált faforgáccsal, murvával és kőzúzalékkal is sokat tehetünk azért, hogy megfelelő, környezetkímélő módon tüntessük el a havat, és biztonságosan közlekedhessünk télen is. 

Sok szempontból előnyösek a környezetbarát vegyi anyagok is, ezek többnyire granulátum formában elérhetőek és káliumsó alapúak, sőt bizonyos termékek műtrágyaként is használhatóak.
Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!