Banner

Újra divat: dekoráljunk kaktuszokkal!

Hálás szobanövények a kaktuszok, mivel a legfeledékenyebb gazda mellett is életben maradnak. Most ráadásul sorra tűnnek fel a legtrendibb lakásbelsőkben, és különleges formájukkal bármilyen stílust jól kiegészítenek.

Már rég nem csak a mexikói stílusú lakások ékei a kaktuszok, előszeretettel alkalmazzák őket dekoratív növényként nagypolgári környezetben, a skandináv lakberendezésben vagy retro stílushoz. Csak arra kell figyelni, hogy mindig válasszunk a lakásunk stílusához illő kaspót a növényhez. Ha egy nagyobb növényt viszünk haza, akkor a kaktuszok különleges formáinak köszönhetően rögtön úgy érezhetjük, mintha egy szobrászati alkotással gazdagodott volna a lakásunk.

Természetesen nem kell egyetlen kaktusznál megállnunk, egy nagyobb virágosedényben egy egész kis mikrokozmozt rendezhetünk be kaktuszokból és pozsgásokból. Vagy helyezzünk külön dekoratív cserepekbe sok kisebb növényt vegyesen, és így rendezzük őket kompozícióba. Ilyenkor akkor lesz igazán látványos az összkép, ha a cserepek egyformák, vagy nagyon hasonló stílusúak.

Kaphatók olyan kis üvegből készült tartók is, amelyekben felfüggeszthetjük a kis kaktuszunkat, de látványos hatást érhetünk el azzal is, ha üvegbúra alatt tesszük közszemlére, vagy terráriumba ültetjük őket. Nagyon jól mennek a kaktuszokhoz a természetes anyagok, a fémes felületek, az erős színek vagy a fekete és a fehér kombinációja, valamint a fonott kosarak.

A kaktuszok egy dologra érzékenyek, a túlöntözésre, ezért az ápolásuknál arra figyeljünk, hogy olyan edénybe ültessük őket, amelynek az alja lyukas, és így el tud folyni a felesleges víz. Helyezzük őket lehetőleg napos helyre, és mindig vigyázzunk, hogy ne szúrjuk meg magunkat. A legjobb, ha kesztyűt húzunk. A legkönnyebben onnan tudjuk megállapítani, mikor érdemes locsolni, ha megemeljük a növényt, és nagyon könnyűnek tűnik. Télen általában elég havonta öntözni őket, majd ahogy melegszik az idő, már kéthetente, a nyári melegben pedig bőségesen adjunk nekik vizet.

A kaktuszok ráadásul nem csak élő növényként jöttek divatba, készíthetünk csinos papírkaktuszokat, amiket egyáltalán nem kell locsolni. Vagy beszerezhetünk kaktuszos kiegészítőket, díszpárnákat, képeket, tapétát, ágyneműt, kerámiát az igazi kaktuszaink mellé.

A photo posted by Emily Henderson (@em_henderson) on

A photo posted by FlowerPots (@the_flower_pots) on

A photo posted by J U L I A (@tales_of_jules) on

A photo posted by Betapet (@betapetwallpapers) on

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!