Oldal tetejére

Feng shui: 10 tipp, amit az is megszívlelhet, aki nem hisz benne

A feng shui friss szeleket hoz az életünkbe és jótékony energiákkal tölti fel környezetünket. Hogy megy végbe a folyamat? Egyszerűen: környezetünk nemcsak a komfortérzetünket, hangulatunkat befolyásolja, de hat az egészségünkre, harmóniánkra, párkapcsolatunkra, munkánkra és az anyagi jólétünkre is. Most tíz olyan tanácsot hoztunk el, amit azok is megszívlelhetnek, akik nem hisznek a feng shuiban.

A feng shui friss szeleket hoz az életünkbe és jótékony energiákkal tölti fel környezetünket. Hogy megy végbe a folyamat? Egyszerűen: környezetünk nemcsak a komfortérzetünket, hangulatunkat befolyásolja, de hat az egészségünkre, harmóniánkra, párkapcsolatunkra, munkánkra és az anyagi jólétünkre is. Most tíz olyan tanácsot hoztunk el, amit azok is megszívlelhetnek, akik nem hisznek a feng shuiban.

Az alábbiakban megismertetünk néhány jól bevált ötletet ahhoz, hogy jól használjuk lakókörnyezetünket:

1. Fény nélkül nincs élet! 
A sötétség és a világosság váltakozása nyugtatólag hat a szervezetre, egy hosszú, fárasztó nap után segít a kikapcsolódásban. A feng shui elsősorban az indirekt fényekre alapoz: egy erős fényű, nagy mennyezeti világítás helyett több kisebb fényforrást, pl. olvasólámpát, a könyvszekrényhez spotlámpát, illatgyertyákat vagy megvilágított képeket helyez el a lakásban.
2. A rend és a kevés kiegészítő elem jellemzi a feng shuit 
A természet gyógyító erejét használja ki azáltal, hogy mindig az adott évszaknak megfelelő dekorációs elemeket használ.
3. Minden helyiségnek legyen egy szabad középpontja!
A falusi piacokhoz hasonlóan ide gyűlik össze és innen áramlik szét az életenergia – vagy éppen nem! Ha a tér közepét mindenképpen el kell foglalnunk, akkor a helyiség egy szögletében alakítsuk ki a szabad teret.

4. Hallott már a menekülési ösztön fogalmáról?
Ugyan nem élünk már barlangban, de a menekülési ösztön mégsem nem veszett ki belőlünk. Ha például egy nyitott térrel háttal ülünk egy helyiségben, egy idő után idegesek, feszültek leszünk. Aki pedig ideges, nem tud kikapcsolni, lazítani. Ebből kiindulva a feng shui alapkoncepciójának tekinti, hogy az ülőbútorokat, ágyakat stb. mindig egy stabil fal előtt helyezi el. Ha a hátunk mögött érezzük a falat és tekintetünkkel befoghatjuk a nyitott teret, megnyugszunk. Az íróasztal például akkor van a legmegfelelőbb helyen, ha nem az ajtónak háttal és nem közvetlenül az ablakkal szemben helyezkedik el.
5. A függönyök napközben legyenek teljesen, de legalább részben, elhúzva!
A „ház szemén”, az ablakon keresztül áramlik a csí a lakásba. Ezt az adottságot nem szabad kihasználatlanul hagyni!
6. Az egészséges zöld és mindig valami virágzó növény jótékonyan növeli a tér energiáját
Ha nincs igazán érzéke a növényekhez, akkor próbálkozhat azzal, hogy faldekorációként természetes anyagokat, motívumokat használ.
7. A masszív, nyomasztó gerendák, a mély, ferde mennyezetek vagy a közvetlenül az ablak előtti alvás tilos!
Az ágy elhelyezésénél maximálisan használja ki a helyiség energiaközpontját, hogy az ágy maximális biztonságából tökéletesen rálátása legyen az önt körülvevő térre. A feng shui szabályai szerint a hálószobának nyugalmat kell árasztania, elektromos eszközökkel, tükrökkel ne befolyásolja a csí áramlását.

8. A lakás középpontjából kiindulva, délnyugaton helyezkedik el a női energiamező 
A ház nőnemű tagjainak ebben a térben kellene kiélniük alkotó ösztöneiket.
9. A lakótérben alkalmazott meleg, földes színek döntő szerepet játszanak a lazításhoz szükséges atmoszféra kialakításában
A párnák, takarók, függönyök stb. karakteres optikát képviseljenek. A szobák a padlótól a mennyezet felé haladva legyenek egyre világosabbak. A lakóterekben a világos padló és a sötét mennyezet tilos.
10. Legyen a lakásban egy sarok, amelyet meleg, simogató textúrákkal visszavonulásra, lazításra, összebújásra alkalmas térré alakítunk!
Ezen keresztül létrehozunk egy olyan kuckót a család számára, ahova a napi stressz után visszavonulhat, de akár a vendégek is szívesen időzhetnek a kellemes környezetben.

Kövessen minket a Facebookon is!

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével