A termoventilátor működése

A ventilátor fajták piacán számos típus kapható már, ezek közül az egyik keresett kivitel a termoventilátor. Habár egy kisebb termoventilátor fűtési teljesítménye jócskán elmarad a teljes értékű fűtőberendezésekétől, kiegészítő fűtési és hűtési funkciót minden további nélkül el tud látni.

Elektromos termoventilátor

A termo ventilátor nem más, mint egy fűtő ventilátor

Sokak számára ismert a hagyományos ventilátor, ami a levegő megforgatásával kelti a hűvösség érzetét. A termoventilátor esetében hasonló a logika, csak az eszköz meleg levegőt fúj ki magából, így lehetővé teszi az irányított, fókuszált fűtést.

Ipari típus: nagy helyiségek befűtésére javasolt fűtési rendszer

A fűtésrendszerek szerves részét képezi az ipari mindennapoknak, nemcsak otthonainkban, hanem az ipari létesítményekben is ugyanúgy kell fűteni. Ilyen hatalmas léptékben viszont törekedni kell arra, hogy a fűtendő tér légköbméterének legmegfelelőbb fűtési teljesítményt válasszák, hiszen ezzel sokat lehet spórolni. Az ipari hősugárzó a lakossági típusokhoz képest annyiban különbözik, hogy a fűtőközeg itt már folyadék, ilyen értelemben tehát vizes termoventilátorról beszélünk, ami a legnagyobb terek befűtésére is alkalmas.

Működése

A modern fűtésrendszerek része már az ipari termoventilátor, mivel az elmúlt években sok újítás történt ebben a termékkörben. Az egyedi technológiai megoldásoknak köszönhetően alkalmassá vált a nagy terek halk és hatékony befűtésére. A nagy teljesítmény mellett már a párátlanítást vagy a levegőtisztítást is el tudják látni a legjobb rendszerek, míg korábban a többi berendezés mindent egyszerre nem tudott megoldani.

Fűtés mellett akár hűtésre is szolgálhat

A kisebb termoventilátor vásárlása esetében viszont ne az egyedi technológiai megoldások sorát keressük, hanem a praktikus dolgokra figyeljünk! Mekkora a teljesítménye? A mértékadó teljesítmény a 230 volt, ehhez viszonyítsunk!

Keresd az elektromos fűtés és kültéri fűtés eszközeit a Praktikerben!

 

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!