Ezek az aktuális konyhabútor trendek

Ha éppen az új konyhánkat tervezzük, akkor biztosak lehetünk benne, hogy óriásit változott a világ a régi konyhánk kialakítása óta. Természetesen a divatokat vakon követni felesleges, hiszen nem egy-két évre választunk konyhát, de az sem jó, ha már a beszerelés időpontjában idejétmúlt az új bútorunk. Segítünk átlátni az aktuális trendeket!

Színek
A skandináv lakberendezés hatására az utóbbi években elterjedtek a szellős és tiszta hatást keltő fehér konyhák. Érdekes módon a fehér mellett teret nyert magának az elegáns fekete, akár a fehérrel kombinálva. Az alsó és felső szekrények ugyanis nyugodtan lehetnek eltérő színűek, ha az egyik semlegesebb, a másik egy erősebb árnyalat. A fehér mellett a szürke is időtálló, és jól kombinálható más színekkel.

Szekrények
A hagyományos felső szekrények helyett választhatunk nyitott polcokat, ha van elég szép tányérunk és egyéb konyhai kiegészítőnk, amelyeket ezeken kiállíthatunk. A használati tárgyak közé pedig virágokat, bekeretezett képeket helyezhetünk el. Ha félünk a portól, akkor a másik lehetőség, hogy üveges szekrényt választunk, amely kis térben különösen előnyös. Szintén új jelenség, hogy a szekrények egészen a plafonig felérnek, hogy a ritkán használt konyhai eszközöknek helyet adjanak.

Csapok, fogantyúk
Ahogy a fürdőszobában, a konyhában is megjelentek a hagyományos rozsdamentes acél mellett a réz- és aranyszínű, sőt fekete konyhai csaptelepek, fogantyúk, mosogatótálcák. Ezek fehérrel, feketével, vagy a kék, a zöld, a szürke és akár a rózsaszín árnyalataival kombinálva szemet gyönyörködtető párost alkotnak.

Beépített konyhagépek
Az amerikai konyhák térnyerésének köszönhetően a konyhák egyre jobban belesimulnak a nappali életterébe. Ennek egyik jele, hogy a hűtő, a mosogatógép és a mikró egyre gyakrabban teljesen beépül a konyhaszekrénybe, de ha kicsi a fürdőnk, a mosógép is kivándorolhat ide.

Növények a konyhában
A szobanövényeket eddig elsősorban a nappaliba, a hálóba vásároltuk, pedig a konyhának is jót tesz, ha kicsit kizöldül. Akár a mosogató fölé is tervezhetünk apró kis függő konyhakertet fűszernövényekkel.

Konyhasziget
Az amerikai konyhák szinte kötelező eleme a konyhasziget, ha elég tágas hozzá a tér. Ha nagyobb felújításra készülünk, vagy építkezünk, akkor ide tervezhetjük a tűzhelyet a szagelszívóval, vagy a mosogatót. Praktikus, ha az étkezőasztal valamilyen formában kapcsolódik a konyhapulthoz, így már a vasárnapi ebéd készítése közben beszélgethetünk a családdal, a vendégekkel, ha körbeülik az asztalt.

A jó konyha praktikus
Bármennyire is szép legyen egy konyha, az elsődleges célja, hogy gördülékenyen kiszolgálja a konyhai folyamatokat. Ezért nagyon fontos az elemek átgondolt elrendezése, a szekrények praktikus belső elosztása, a kihúzható fiókok, a belső tárolóelemek használata, a jól megtervezett világítás és a megfelelő mennyiségű konnektor, hiszen ma már sokszor a telefont és a tabletet is a konyhában szeretnénk tölteni.

A photo posted by Multiform (@multiform) on

A photo posted by @adkotdesigns on

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!