Ez lesz a trend 2017-ben a lakberendezésben

A lakberendezési divatok évről évre változnak, de a lakásunkat nem alakítjuk át ilyen gyakorisággal. Ennek ellenére minden évben izgalmas látni, milyen irányzatok törnek előre, és milyen trendekkel találkozhatunk majd a lakberendezési magazinok lapjain. Lássuk, mit hoz 2017 a lakberendezésben!

A profi utánzatok
Sokáig rossz csengése volt a műbőrnek, de a technológia fejlődésének köszönhetően ma már egészen mást értünk alatta, mint évtizedekkel korábban, és kifejezetten divatossá vált a textilbőr. Hasonló fejlődésen mentek át a műnövények, amelyek egy elegáns lakásban is helyet kaphatnak, és bátran használhatunk műszőrt vagy építhetünk be jó minőségű laminált parkettát. 

A parafa
Jövőre asztallapként vagy falborításként tér vissza a parafa, ez az érdekes mintázatú, meleg tapintású anyag. További jó tulajdonsága, hogy elnyeli a hangokat, ami jól jöhet a most divatos amerikai konyhákban.

A zöld szín
Az utóbbi években a kék uralkodott a lakberendezésben, és annak is a sötétebb, szürkés árnyalatai. Most új belépő lesz a zöld, amely remekül passzol a bőrhöz, a sárgarézhez, a természetes textilekhez és a természet üdeségét, békéjét viszi be a lakásba.

Kuckózóhelyek
Miután a monitorok és kijelzők bűvöletében töltjük a napjainkat, felértékelődnek az otthonunkban azok a helyek, ahol kicsit kiszakadhatunk a digitális világból. Az olvasósarkok, az ablakba épített ülőkék, a kényelmes fotelek és kanapék mind abban segítenek, hogy megálljunk és lazítsunk egy kicsit.

Természetes anyagok
A skandináv lakberendezésre is jellemző természetes anyagokat egyre nagyobb mennyiségben használják a lakberendezők. Egy modern lakásbelsőben is jól mutat egy fatuskóból készült lerakó, egy tömörfa asztal vagy egy rattanszék.

Terrakotta
A sok hűvös, semleges szín után újra teret kapnak a meleg árnyalatok a terrakotta visszatérésével. A terrakottalapok egy modern lakásbelsőbe is tökéletesen passzolnak, és egyszerre teszik otthonossá, valamint elegánssá az összhatást.

Újrahasznosítás
Néhány éve végigsöpört rajtunk a raklapból készíthető bútorok divatja, és a fenntarthatóság zászlaja alatt továbbra is velünk maradnak a hasonlóan leleményes megoldások. Jövőre még több használt bútor vagy tárgy kaphat új életet egy kis átalakítás után.

A photo posted by Viste Casa (@viste_casa) on

A photo posted by NaiaTech (@naia.tech) on

A photo posted by MULA (@mai_morgenstern) on

A photo posted by folkandnido (@folkandnido) on

A photo posted by DOOR FOUR (@doorfour) on

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!