5 tipp, hogy olcsó legyen a fürdőfelújítás

Ha lakásfelújításról van szó, a legtöbben világvége állapotokra asszociálnak, lelki szemeik előtt levert vakolat, a rozsdás csövek, lemeztelenített terek jelennek meg, melyekben csak a legoptimistább lakberendező látja meg a lehetőségeket; végül a szívükhöz kapnak, mert sok havi bérük, megtakarításuk megy el a műveletre. Pedig a szépen felújított otthon és a takarékosság nem zárják ki egymást. Ezúttal a fürdőszoba felújítására hoztunk 5 költségkímélő tippet.

1. Megfelelő tisztítószer
A fürdőszoba ráncfelvarrásának egyik legkézenfekvőbb módja, ha a megsárgult, rozsdás, vízköves felületeket a megfelelő tisztítószerekkel varázsoljuk újra fehérré. Van, aki a természetes tisztítószerekre esküszik (citromsav, ecet, szódabikarbóna, bórax), mások a gyógyszertári alkoholra, illetve a vadabb szanitertisztítókra bízzák magukat.

2. A festék ereje
Akinek a költségvetése nem engedi, hogy új csempét vásároljon, az se mondjon le az új felületről, egy doboz festékkel ugyanis csodákat lehet művelni. A beavatkozáshoz nem kell más, mint a burkolólap/csempe alapos megtisztítása, megfelelő alapozó festék, végül a kiválasztott színű zománcfesték felhordása.

Festéssel nemcsak a burkolat menthető meg, hanem a fürdőszobabútor is. Egy alapos átfestés csodát művel a kopott bútorfelületekkel is, sőt az összhang kedvéért a kiválasztott színnel érdemes a fürdő más pontjait (szennyestartó láda, polc, ajtó, ajtófélfa, csempe, radiátor…) is átkenni. Fontos, hogy festés előtt kiderüljön, hogy az egyes felületeken milyen speciális festékekre van szükség – például a fűtőtestek átfestésére, például radiátorzománcot kell használni.

3. Új fuga
Régen a lakásfelújítók nem nagyon mertek bátor színekben gondolkodni, így fugából is a teljesen átlagos árnyalatokat választották, a trendek azonban megváltoztak, és előtérbe kerültek a kontrasztos színek. Ha a burkolat hibátlan – azon kívül, hogy meguntuk -, feldobhatjuk a felületet egy új, vagy átszínezett fugával. A jó állapotban levő fugát érdemes csak átszínezni, a gyenge minőségű, kipergett fugát viszont ki kell kaparni, helyére pedig újjal pótolni.

4. Régi bútorok
A régi komódok, öltözőasztalkák, fiókos szekrények kis átalakítással kiválóan helytállnak, mint mosdószekrény. Átfesthetjük őket, de meghagyhatjuk őket eredeti állapotukban is. Ha már a régiségeknél tartunk, egy régi szőnyeg, pár öreg (átfestett) képkeret is hozzájárulhat a fürdőszobánk átalakulásához.

A post shared by Sarah & Rachel (@styleandmash) on

5. Optikai csalás
Néhány lakberendezési trükk is segíthet a fürdőszoba újragondolásában: a tér növelése érdekében a pici tükröt érdemes nagyobbra cserélni; a függöny helyett választhatunk ablakmatricát. Növelhetjük a teret lambériaburkolattal, de a megfelelő színhőmérsékletű fényforrással is megváltoztathatjuk fürdőszobánk hangulatát.

Előtte-utána fürdőszobák

A post shared by Build Crew (@buildcrew) on

A post shared by MrsForgHome (@mrsforghome) on

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!