Banner

Tehetünk laminált padlót a konyhába?

Nagyon gyorsan elterjedt itthon is az olcsó és könnyen lerakható laminált padló, de még akadnak a lakásnak olyan helyiségei, amelyeket nem sikerült meghódítania. Pedig több előnye is van a járólappal szemben.

Konyhába, fürdőbe még mindig a legnépszerűbb burkolat a járólap, amely jól bírja a vizet és az intenzív igénybevételt. Mellette lassan kezd divatba jönni a drágább árkategóriába tartozó beton- és a műgyanta padló, valamint az olcsóbb laminált padló.

Milyet válasszunk?
Laminált padlóból nem mindegyik típus alkalmas konyhába, olyat válasszunk, amely magas kopásállóságú, a konyhába érdemes 31-es vagy 32-es erősségűt letenni. A másik fontos paraméter a laminált lapok vastagsága, 7 milliméter alattit semmiképp se válasszunk, de minél vastagabb, annál strapabíróbb.

A konyhai forgalmat ezek jól bírják, a legnagyobb gondot a víz okozhatja, de a mai, jó minőségű laminált parketták már bírják azt a mennyiséget, amivel egy konyhában számolhatunk. A felületük tökéletesen vízálló, csak azt kell megakadályozni, hogy a belseje elázzon. Márpedig egy jó minőségű, profin lerakott laminált padlóval ez nem fordulhat elő, hacsak árvíz vagy csőtörés nem tesz kárt benne. A nagy kopásállóságú laminált padló ráadásul nehezebben karcolódik, ezáltal is védettebb marad a laminált padló érzékeny belseje. Ha biztosra akarunk menni, vagy a fürdőszobába is laminált padlót szánunk, akkor már léteznek erre a célra speciális vízálló laminált padlók.

Az előnyei
A laminált padló egyértelmű előnye a járólappal szemben, hogy melegebb, így mezítláb is járhatunk rajta. Emellett amerikai konyhánál előnyös, ha a konyhában ugyanazt a burkolatot alkalmazhatjuk, mint a nappaliban, így nem törjük meg a teret vizuálisan, és sosem fogunk megbotlani a burkolatváltóban. A laminált padló alá ugyanúgy rakható meleg vizes padlófűtés, mint a járólapok alá, így nemcsak nyáron kellemes hőmérsékletű a padló, de télen is jó meleg.

Emellett jól takarítható, ráadásul, ha valahol mégis megadná magát egy-egy elem, akkor könnyen cserélhető. Erre a célra akár tartalékolhatunk is egy keveset, mivel később nem biztos, hogy hozzájutunk pont ugyanahhoz a típushoz. További tagadhatatlan előnye a laminált padlónak, hogy rengeteg szín- és mintaváltozatban kapható, kedvező árú, könnyen lerakható, és egyes típusokra több tíz év garanciát adnak.

%%TERMEK_AJANLO_303%%

A photo posted by Bestlaminate (@bestlaminate) on

A photo posted by Bestlaminate (@bestlaminate) on

A photo posted by Bestlaminate (@bestlaminate) on

A photo posted by Bestlaminate (@bestlaminate) on

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!