Oldal tetejére

Stabil víztartályos fenyőfatalp, ami nem okoz csalódást

Szuper stabil víztartályos vagy díszes kovácsoltvas karácsonyfatalpat válasszunk? Milyen talp illik az egy vagy kétméteres fenyőfához? Segítünk kiválasztani a megfelelőt, hogy a karácsonyfa-állítás ne okozzon problémát! – Praktiker ötletek

Stabil víztartályos fenyőfaalap, ami nem okoz csalódást

Itt a karácsony, és egyre inkább az ünnepi nyüzsgés tölti be az otthonokat. Az örömteli várakozás mellett megannyi teendő is vár ránk, amelyek közül az egyik talán leginkább fontos tényező a karácsonyfa, hiszen ez az ünnepi kellékek központi, legszebb eleme. Emiatt mindenki a legszebb karácsonyfát szeretné felállítani és feldíszíteni. Ebben a cikkünkben a karácsonyfatalpról fogunk beszélni, hiszen ez az alapja a jó karácsonyfának.

Kínos karácsonyfatalp-esetek

A karácsonyfatalp alapvető funkciója, hogy stabilan tartsa a fenyőfát. Mivel a fára a díszítés idején, illetve az ünnepek ideje alatt is felhelyezünk, leveszünk tárgyakat, így a fát mindig éri valami mechanikai impulzus. Pláne, ha rakoncátlan kisgyerekek is élnek az otthonunkban. Ha a talp nem elég jó minőségű és masszív anyagból készült, akkor ezekben a helyzetekben balesetek is történhetnek. Jó esetben csak szimplán eldől az ünnepi felépítményünk, de szerencsétlenebb helyzetben meg is sérülhet valaki. A víztartályos tartóknál arra is ügyelni kell, hogy a megvásárolt tartó teljesen ép legyen, ne eresszen. A tartály ne legyen túltöltve, gondoskodjunk arról, hogy ne legyen kellemetlen a tartályban lévő víz szaga, hiszen kínos lehet, ha a fa tárolóvize nem kelt – mondjuk így – ünnepi hatást.

Milyen típusok léteznek?

Ma már rengeteg talp közül választhatunk a piacon. Stabilitás, dizájn, ráfordított készülési energia és ár tekintetében van közöttük némi különbség.

karácsonyfatalp a Praktikernél

Igen kedveltek a klasszikus, három- vagy négylábú karácsonyfatalpak, amelyek előnye, hogy nagyon biztosan tartják a fát, de egy kis többletmunkát igényel a használatuk, hiszen a törzset általában meg kell nyesni egy baltával. Csak így fér be a fa a nyílásba, a mozdulatlan állapothoz pedig pár csavar berögzítésére is szükség van, tehát nem árt, ha erre felkészülünk.

Kapható még pedálos szerkezettel működő és víztartályos verzió is. Megjelenésüket tekintve divatosak a színes, mesefigurás, világítós típusok vagy a kovácsoltvas felépítésű, régies, romantikus stílusú talpak. A nem olyan látványos vagy szép talpak esetében se csüggedjünk, a talpat belehelyezhetjük egy szép kosárba, cserépbe, faládába, nagyobb koszorúba.

Önszorító, pedálos, víztartályos: a legstabilabb karácsonyfatartó

Az önszorító karácsonyfatartóról már tettünk említést. Általában ezek a legelterjedtebb és legstabilabb szerkezetek. Egyes fajtájuk annyira optimális, hogy nem szükséges a fát fentről kikötni, biztosítani sem. Sajnos ezek hátránya, hogy a vízutánpótlás már nem olyan egyszerű, és ha nem figyelünk, a fa gyorsan kiszárad, hullajtani fogja a levelét, ami elég hervasztó látvány.

műanyag karácsonyfatalp a Praktikernél

Erre a problémára találták ki a víztartályos talpakat. Ez a típus jellemzően kör alakú, tölthetünk bele vizet, adhatunk hozzá növényápoló anyagot. Fontos, hogy ezta folyadékot időközönként cseréljük. Sajnos a stabilitást tekintve nem a legtökéletesebb verzió. Figyeljünk arra, hogy a tartály körkerülete viszonylag nagy legyen, hiszen ha egy nagy, kétméteres fenyőt beletuszkolunk egy 20-30 centiméter átmérőjű edénybe, akkor az elég ingatag eredménnyel fog járni.

A pedálos talpszerkezet az egyik legpraktikusabb. A műanyag talprész rendelkezik egy igazán egyedi huzaltechnikával, illetve pedálokkal. A rögzítőkapocsok egyenletes nyomását a fán az egy drót technika teszi lehetővé. A fatörzset helyezzük be a tartóba, nyomjuk le a kart és kész, a használata ilyen egyszerű és gyors! Jellemzője még, hogy a karácsonyfa törzsének a formája nem befolyásolja a rögzítés erősségét, így mindig stabil lesz a fa.

Reméljük, cikkünk segített elkalauzolni önöket a karácsonyfatalpak világába és jó választást tudnak hozni! Kellemes készülődést és szép ünnepeket!

Kapcsolódó termékeink

Csináld magad: minimalista karácsonyfatalp

Tudta, hogy a Praktikerben számtalan karácsonyfatalp között válogathat? Fedezze fel a kínálatot!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével