Oldal tetejére

Kreatív és okos öntözőrendszerek

A jól működő öntözőrendszerek gondos kiválasztása és telepítése megéri az időt és az energiát, segítségükkel kertünk biztosan átvészeli a forró hónapokat, az automata rendszerek pedig akkor is elvégzik a munkát, ha mi kivesszük a jól megérdemelt nyári szabadságot. Összeszedtük, milyen öntözőrendszerek között válogathatunk.

Földbe ásott rendszerek

Már régóta megvásárolhatók a földbe ásott, vezetékes vagy kútvízzel táplált rendszerek, ahol a szórófejeket a víznyomás emeli ki a földből, majd a locsolás végén szépen visszasüllyednek a föld színe alá, így akár fűnyíróval is átmehetünk rajtuk. Ezek a rendszerek, a mai trendnek megfelelően, időkapcsolóval vezérelhetők.
A földbe ásott rendszerek telepítése - ha nem magunk állunk neki az öntözőrendszer kiépítésének - rendkívül költséges dolog, amit ajánlott előre, még kertünk tervezésekor kiépíteni, mert utólag a nyomvonal ásása, akár meg is sértheti a gyönyörű növényzet gyökerét. Nagyon körültekintőnek kell lennünk az ősz végi víztelenítéskor is, hogy pangó víz ne maradjon a rendszerben, mert fagypont alatti időjárás esetén szétrepesztheti a rendszert.

Csepegtetőrendszerek

Például emeleti vagy teraszon kihelyezett balkonládáknál nem megvalósítható a földbe ásott locsolórendszer kiépítése, ilyenkor utólag könnyen szerelhető és vezetékezhető csepegtetőrendszert ajánlatos választani. A kész szettektől az elemenként, egyéni igény szerint összeállítható csepegtetőrendszerekig, sokféle megoldás létezik, amelynek ma már csak a pénztárcánk szabhat határt. Az egyszerű időkapcsolótól a napelemes, időjárásfigyelő megoldásokig, szinte minden igényt kielégítő választékot érhetünk el a szaküzletekben. Egy átlagos csepegtetőrendszer körülbelül 12 db 20 literes földlabdával bíró cserepes növényt képes öntözni. A rendszerek finomra hangolhatók aszerint, hogy milyen vízigényű növényeket kívánunk locsolni.

Okos megoldások

A legdrágább megoldásoknál tényleg csak a képzelet szabhat határt annak, hogy az eltérő módszereket hogyan tudjuk szinte mérnöki pontossággal kombinálni ahhoz, hogy uralni tudjuk az „esős” órák számát kertünkben: többek között időjárásállomással összekötött, túllocsolástól védő, talajszondával felszerelt, a riasztórendszerhez hozzákapcsolható locsolórendszert is választhatunk; mellette pedig éves statisztikát is kaphatunk a vízfogyasztásunkról, hogy energiatakarékosra hangolhassuk az egész rendszert. Az igazán gondos gazdák távolról, internetkapcsolaton keresztül, bármilyen mobil vagy számítógépes eszközzel, de akár tableten keresztül is felügyelhetnek minden apró részletet.

 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!