Banner

Természetes alapanyagok a medence mellé

Aki kerti medencéről álmodik, annak nemcsak magáról az úszómedence paramétereiről, de annak környezetéről is döntenie kell. Összeállításunkban azokat a természetes alapanyagokat gyűjtöttük össze, melyek tökéletes keretet adhatnak a medencének. 

medence

Talán bele sem gondolunk, mennyire meghatározó szerepe van a "partnak", vagyis annak a területnek, ami közvetlenül a medence mellett található. Az esztétikán túl ugyanis fontos, hogy a terület csúszásmentes, időjárásbiztos, higiénikus, könnyen tisztítható és mezítlábasan is kényelmes legyen. 

Kő a medence körül

Szakértők sok esetben a legokosabb választásnak tartják a követ, amit minden létező követelménynek megfelel. Strapabíró, természetes hatású, könnyen tisztítható, vizesen is csúszásbiztos - ráadásul számtalan színben, méretben, textúrával kapható. Mobil medencék alá is kiváló alapot biztosít. 

medence

Járólap a medence körül

járólap a medence mellé

A kőhöz hasonlóan a járólap is "igénytelen", de ellenálló alapanyag, ami nemcsak biztonságos, de stílusban is a lehetőségek tárházát nyújtja - és a többi alapanyaggal is hibátlanul kombinálható. 

Fa a medence köré

A leggyakrabban választott alapanyag a fa, ami hibátlanul illeszkedik bármilyen enteriőrbe, hiszen számtalan fajta, szín és megmunkálás között válogathatunk. A fa ellenáll a napfénynek, a csapadéknak, jól bírja a hőmérséklet-ingadozást - és nem utolsó sorban öko alapanyag.

medence

Fű a medence mellé

fű a medence mellé

A medencék egyik legszebb természetes kerete a zöld pázsit, ami nemcsak esztétikus, de azon feküdni, sétálni, napozni is kellemes. Ennek az élménynek azonban ára van, a medence mellé telepített fű ugyanis megannyi munkával jár. Azt nemcsak öntözni és nyírni kell, de gondozni és vigyázni kell rá: a fűnek nem tesz jót a medence vegyszerrel kezelt vize, és az sem jó, ha vízben áll. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a fűnyírás sem egyszerű feladat, hiszen gondolni kell arra is, hogy a lenyírt fű ne kerüljön a medencébe. Emiatt döntenek sokan a műfű mellett. 

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!

Banner

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!