Kifestőbe illő fürdőszobák

Fürdőszoba festékek: A fürdőszobában sem szabad félni a színektől, hiszen se szeri se száma azoknak az árnyalatoknak, amik csodát tesznek a legunalmasabb helyiségekkel is. Inspirációnak elhoztunk néhány színt, ami tökéletes választásnak bizonyul – Praktiker ötletek

fürdőszoba festék

Aki most keresi a tökéletes festéket, a legjobb, ha akril vagy latex festéket választ, ezek ugyanis kiválóan megállják a helyüket az olyan helyiségekben is, ahol magas a páratartalom, a hőmérséklet.

fürdőszoba festék

Az akril és a latex festék mellett szól, hogy kiválóan ellenállnak a külső fizikai behatásnak (dörzsölés, karcolás, tisztítószerek), ráadásul a színpalettán annyi szín és tónus között válogathatunk, hogy annak csak a fantázia szab határt.

fürdőszoba festék

fürdőszoba festék

Matt vagy fényes?

A megrendelőnek ma már arra is van lehetősége, hogy megválassza, fényes vagy matt felületet szeretne, ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy a fényes lakkréteg kiemeli a hibákat (repedés, lyukak, egyenetlenségek), éppen ezért ezt a megoldást csak hibátlan felületeknél ajánlott választani.

fürdőszoba festék

Az úgynevezett textúrált festékek segítségével domború mintákat vihetünk a felületre, amik további izgalmas lehetőségeket kínálnak.

fürdőszoba festék

Tippek a fürdőszoba festéséhez

  • Fontos, hogy a fürdőszoba rendszeres és jó szellőzése megoldott legyen, csak ekkor lesz a festés színtartó. Fürdés után, éjszakára, és ha tehetjük, napközben is hagyjuk nyitva az ajtót, hogy a párás felületek kiszáradhassanak.
  • Azokban a fürdőszobákban, ahol a szellőztetés csak nehezen megoldható, hamar felüti fejét a penész vagy a gomba, ezt elkerülendő, érdemes olyan festéket választani, amelynek speciális komponense elpusztítja a spórákat.
  • Aki tökéletes végeredményre vágyik, gondoskodik a vízálló alapozásról is. Az alapozók száradási ideje rendszerint 24 óra, amit érdemes kivárni.
  • Ne feledkezzünk el a sarkokról! Amennyiben egyenetlenek, javítsuk őket, egy színes festék esetén látványosak lesznek az esetleges hibák.
  • Vásárlás előtt győződjünk meg róla, hogy a festék valóban alkalmas fürdőszobák festésére! Amennyiben ez az információ nem szerepel a csomagoláson, kérjük ki szakember tanácsát!
  • A fürdőszobában tökéletes választás a lemosható falfesték, ez ugyanis nagyon megkönnyíti a tisztítást.
  • Ahol rendszeresen víz éri a felületet, ott érdemes továbbra is a csempére, az üvegre vagy a vízhatlan tapétára bízni magunkat.

Kövesd a Praktikert a Facebookon!Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!