Oldal tetejére

Akril festék, a gyors megoldás

Akril festék spray – ha gyors megoldást keres fémre, fára, műanyagra vagy üvegre. Gyors felületképzés, gyors száradás, ragyogó színek – Praktiker-ötletek

Akril festék spray fémre, fára, műanyagra, üvegre

Az akril festék számtalan előnyös tulajdonsága miatt az egyik legkedveltebb festéktípus, amivel a hobbimázolók is nagy sikereket könyvelhetnek el. Az akril egy vizes alapú festék, ami tökéletesen fed, villámgyorsan szárad, száradás után pedig vízálló. Festhetünk vele fát, műanyagot, fémet, követ, üveget vagy agyagot – minden olyan felületet, ami nem tartalmaz olajat, viaszt.

akril festék

Az akril festék beltérre és kültérre egyaránt alkalmas, mivel nem tartalmaz káros kemikáliákat, folyamatos szellőztetés nélkül is felhasználható. Mivel gyorsan szárad, a felületet hamar újra használatba lehet venni. Az ecsetek, szerszámok, festékes felületek tisztítása is könnyűszerrel megoldható, mosogatószeres meleg vízzel hamar lemosható az akril festék.

Felület-előkészítés akril festés előtt

Amennyiben egy kezeletlen felületet átfestését tervezzük, fontos az alapozás. A fa esetében például különösen fontos a felület izolálása, az ugyanis nem cél, hogy a fa megszívja magát nedvességgel. Az alapozó típusát mindig a festésre váró felület típusa határozza meg. Amennyiben egy festett felületet szeretnék újra átfesteni, elég a hibákat javítani, a területet portalanítani, zsírtalanítani, és már dolgozhatunk is. Nem kell aggódni a régi festék miatt, mivel az akril festék nem tartalmaz semmiféle oldószert, így nem kell attól tartanunk, hogy a festékünk kikezdni az alatta található réteget.
Amennyiben a felületről pattogzik a régi festék, azt – a stabil és megfelelő alap elérése érdekben – el kell távolítani. Ehhez használhatunk smirglit, csiszológépet vagy szivacsot. Ha így járunk el, a felület portalanításáról mindenképp gondoskodni kell, ellenkező esetben az akril festék eloszlása nem lesz tökéletes.

Az akril festék felhordásához számtalan eszközt használhatunk. Dolgozhatunk ecsettel vagy festőhengerrel. Fontos, hogy vékony rétegekkel dolgozzunk, máskülönben elfolyós felületet kapunk. Ha elsőre nem kapunk tökéletes végeredményt, várjuk meg a száradást, és fessük át újra a felületet! Ne féljünk vékony rétegekkel dolgozni! A gyártó felhasználói útmutatóját minden esetben olvassuk át munka előtt! Fontos: Hideg időben a felület lassabban szárad, de a száradási időt ebben az esteben is ki kell várni!

Tökéletes fedés akril festék spray-vel

A festékspray-k között az egyik legkedveltebb típus az akril festék spray, azzal dolgozni ugyanis könnyű, a magas pigmenttartalomnak köszönhetően pedig tökéletes fedést eredményez. A tartós és szép végeredmény érdekében alapozó használata ajánlott!

Kövesse a Praktikert a Facebookon!

Hasznos volt ez az oldal?

 • Applikáció

  Töltse le mobil applikációnkat, vásároljon könnyen és gyorsan bárhonnan.
 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • E-számla

  Töltse le elektronikus számláját gyorsan és egyszerűen.
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével