Oldal tetejére

Állólámpa - 5 ötlet a Praktikertől

Az állólámpa meleg, békés hangulatot terem a hideg őszi, téli napokon. Megmutatjuk, milyen sokféle stílusú lehet: modern, vintage, natúr vagy akár klasszikus, és segítünk a kiválasztásban! 5 állólámpa ötlet a Praktikertől.

Az állólámpa meleg, békés hangulatot terem a hideg őszi, téli napokon. Megmutatjuk, milyen sokféle stílusú lehet: modern, vintage, natúr vagy akár klasszikus, és segítünk a kiválasztásban! 5 állólámpa ötlet a Praktikertől.

Közelednek az őszi-téli hónapok, így természetes, hogy a szabadidőnket egyre jobban szeretnénk az otthonunk békéjében tölteni. Nincs harmonikusabb és nyugodtabb érzés annál, amikor odakinn tombol a zord időjárás, mi pedig egy forró teával, kávéval bekuporodhatunk a fotelbe és egy lámpa meleg fényénél olvashatunk, beszélgethetünk. Koncentráljunk most a lámpakérdésre! Ha nézegette mostanában a lámpakatalógust, tapasztalhatta, hogy rengeteg fajta állólámpa van a bútorpiacon, egyedi, klasszikus, modern és egyéb dizájnnal ellátott formában. Mi most szeretnénk pár ötlettel, inspirációval szolgálni, hogy kiválaszthassa a saját ízléséhez leginkább passzoló darabot.

arabia állólámpa

Állólámpa olvasókarral

Egy állólámpa olvasókarral nagyon praktikus, hiszen a 170-180 cm-es magassága miatt egy nagyobb teret is bevilágít, az olvasókar pedig lehetővé teszi a koncentrált fény sugárzását is, ha, tegyük fel, egy alacsonyabb fotelben ülünk. Az olvasókar magassága változtatható, használata könnyű. Stílusuk letisztult, semleges, könnyen beleolvadnak bármilyen típusú bútorok közé.

Vintage állólámpák

Napjainkban nagyon divatos az ún. vintage stílus, ami a ruházat mellett a lakásberendezésben is megjelenik. A vintage bútorok nagy része modern klasszikus, vagyis art deco típusú, amelyeket egy-egy modernebb darabbal vegyítünk, így egy egyedi, kevert hangulatot alakíthatunk ki, figyelve az egyes tárgyak finom összhangjára, egyensúlyára, arányára. Egy vintage állólámpa a stílus sajátossága miatt nagyon hangsúlyos és különleges hatást kelthet a nappalinkban, így melegen ajánlunk egy ilyen állólámpa beszerzését! Mivel a vintage bútorok általában egyszínűek, vagy színárnyalatban közel állnak egymáshoz, így az állólámpánk sem lehet túl mintás vagy rikító színű. Emiatt mi is a természetes anyagokat és színeket ajánljuk ebben a kínálatunkban.

Klasszikus stílusú olvasólámpák

A klasszikus hangulatú állólámpákat kiforrott, nemes stílusú olvasóinknak ajánljuk, akik szeretik az egyszerű formákat és látványelemeket a nappalijukban vagy hálószobájukban. Ezek általában szintén egyszínű, mintázat nélkül ellátott lámpabúrával vannak ellátva.

Modern stílusú állólámpák

A modernebb stílusú állólámpákra jellemző a letisztult formavilág, az acélos, fémes színek, a minimalista vagy futurisztikus hangulat, kevés részlet, egyszerű műszaki és dizájnmegoldások. Olyan lakásokba, otthonokba ajánljuk, ahol a bútorok szintén egy kicsit hidegebb színűek. Nagyon jól mutatnak akár irodai környezetben, várótermekben, rendelőkben is.

állólámpa

Natúr arabia állólámpák

Ezeket az ún. natúr arabia állólámpákat az előző stílus ellenpontjaként is megemlíthetjük. Általában természetes anyagokból, rattanból vagy valamilyen fás összetevőből alakítják ki őket. Hangulatuk meleg, barátságos, elsősorban a földszínek, a barna, a vörös, a narancs és a szürke dominálnak. Nagyon esztétikus és egyedi hatást nyújtanak a keleties vagy népies bútorelemekkel, kiegészítőkkel, textíliákkal díszített lakásokban. Egy színezett lámpaégő használatával egyenesen misztikus, titokzatos hangulatot tudunk varázsolni.

Reméljük, fenti állólámpaötleteinkből kellő inspirációt merítettek, és valamelyik lámpánk az önök lakásának a dísze lehet a jövőben!

Kövesse a Praktikert a Facebookon is!


 • Kérdése van?

  Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére!
 • Országos szállítás

  Gyors és biztonságos. Termék kiszállítás az ország bármely területére.
 • Áruházi átvétel

  Az Ön által kiválasztott áruházunkban személyesen átveheti megrendelését.
 • Termékfoglalás

  A megrendelt terméket akár 5 napig lefoglaljuk Önnek!
 • Törzsvásárló

  Használja ki Ön is a Praktiker Plusz Törzsvásárlói Programunk előnyeit!
 • Fogyasztóbarát

  Fogyasztói jogról közérthetően. Rajzos tájékoztató az Ön jogairól!
 • Szakemberkereső

  Találja meg az Önnek megfelelő szakembert a fix24.hu segítségével