Oldal tetejére

Akkus fúró-csavarozó: milyet válasszak?

Az akkus fúró csavarozók nagy nyomaték leadására képesek és rengeteg felhasználásuk lehet egy háztartásban vagy műhelyben. A szerszám kiválasztásánál rengeteg gyártó és modell áll rendelkezésre. A technikai paraméterek, amik a legfontosabbak a vásárlásnál a csavarozó súlya, az akkumulátor típusa és – természetesen – a nyomaték. Segítünk kiválasztani a megfelelő akkumulátoros kézi csavarozót!

Akkus Fúró Csavarozó - Praktiker

Mire használhatjuk az akkus fúró csavarozót?

Talán senkinek nem mondunk újat: az akkus fúró-csavarozó elsősorban csavarok behajtásához használható – fába, műanyagba vagy éppen puhább fémekbe. Amennyiben viszont különböző falazatok fúrását, horgonyok vagy dűbelek rögzítését, illetve a csavarbehajtást is egyetlen géppel szeretnénk megoldani, akkor az akkus ütvefúró-csavarozó vásárlásában is gondolkozhatunk, hiszen ezek az eszközök általában lehetővé teszik a fúró, csavarozó és ütvefúró módok közötti választást.

Milyen akkus fúró csavarozót válasszunk a célunkhoz?

Minden vásárló a legjobb akkus csavarozót szeretné magának tudni, de hogy melyik is a legjobb, az tulajdonképpen a felhasználói szokásokon múlik. Tisztáznunk kell tehát, hogy ház körüli apróbb munkákhoz keresünk akkus csavarozót vagy nagyobb, profibb munkákhoz.

A vásárlásnál az akkus fúró csavarozó nyomatéka egy fontos szempont: ha nem csak kisebb csavarok behajtására szeretnénk használni, hanem beragadt vagy túlhajtott csavarok eltávolítására is, akkor a nyomatékra kiváltképp figyeljünk. Minél komolyabb a munka, annál komolyabb nyomatékra lesz szükség. Ha ezt látjuk a leírásban: 12v akkus fúró csavarozó, ez azt jelenti, hogy az eszköz 12 volt feszültséget ér el, a komolyabb modellek már 18-19 volt környékén teljesítenek, ami szintén hatékonysági fokmérő.

Természetesen az akkus csavarozó töltése is egy fontos szempont: vásárlás előtt vessünk egy pillantást az akku kapacitására és töltési idejére is! Minél nagyobb az amperóra értéke (Ah), annál jobb. Ha pedig a legfontosabb szempont az állóképesség, akkor van egy jó hírünk: létezik már akkus fúró csavarozó 2 akkuval is, hogy előre is lehessen gondolkozni.

Akkus Fúró-csavarozó Töltő - Praktiker

Kiegészítők az akkus csavarozókhoz

A Praktiker kínálatában minden terméktípushoz számos plusz egységet és kiegészítőt lehet vásárolni – ha szeretnénk a lehető legtöbb hasznos kiegészítőt magunknál tudni, akkor az akkus fúró csavarozó koffer ideális választás, hiszen ezekben mindent megkapunk egyetlen csomagban. Az akkus fúró csavarozó szett esetében többek között fúrófejeket, biteket, mágneses bittartót, különböző tokmányokat, de akár imbuszkulcsokat és fogókat vagy éppen mérőszalagot is találhatunk – ilyen pakkal felszerelkezve aligha érhet majd meglepetés!

Kövesd a Praktikert a Youtube-on is!

Hasznos volt ez az oldal?