Ágytakarók franciaágyra

Meddig érjen az ágytakaró az ágyon? Hogyan legyen stílusos? Az ágytakaró nemcsak dekoratív, hanem praktikus eleme is a hálószobának, hiszen nem kell többet bajlódnunk a beágyazással. Szerezd be a legjobbat!

ágytakaró

Az ágytakaró feladata összetettebb, mint az elsőre gondolnánk: nemcsak védi és eltakarja az ágyneműt, de öltözteti a teret, a hideg időben pedig plusz egy meleg réteget biztosít – éppen ezért tényleg nem mindegy, hogy milyen darab mellett döntünk.

Ágytakaró méretek franciaágyakra

Ágytakaró vásárlás előtt a legfontosabb, hogy pontosan tisztában legyünk az ágy méreteivel. Nem elég az ágy szélességét és hosszúságát ismerni, de tudnunk kell a magasságát is. E három adat birtokában tudunk biztosan olyan ágytakarót vásárolni, ami úgy takarja el az ágyat, ahogy mi azt szeretnénk: vagy csak a fekvőfelületet, vagy az egész ágyat. A legtöbben általában úgy kalkulálnak, hogy az ágytakaró a padló felett tíz centivel érjen véget. A megfelelő méret kiszámításakor nem mellékes körülmény, hogy az ágy fal mellett található, vagy szabadonálló, így az ágytakarónak körbe le kell takarnia az ágyat. A kínálatban rengeteg méret között válogathatunk: 150 x 200 cm, 180 x 250 cm, 200 x 270 cm, 180 x 250 cm, 200 x 270 cm, 235 x 270 cm, 235 x 270 cm, 250 x 270 cm, 250 x 270 cm, 280 x 270 cm.

Minták és stílusok

A legfontosabb szabály, hogy az ágytakaró stílusa és mintája ne törje meg a szoba, illetve a helyiség harmóniáját. Választani nem könnyű, hiszen nem árt, ha az ágytakaró illeszkedik a szőnyeg, a függöny, a tapéta, a falszín, és a többi meghatározó dekorációs elemhez. Egy további fontos körülmény, hogy a kiválasztott ágytakaró anyagának tapintása, textúrája kellemes legyen: jó érzés legyen eldőlni rajta, betakarózni vele. Míg például a selyem hideg és lágy hatást vált ki, addig a horgolt, a szőtt, a steppelt melegségérzéssel tölthetik el a használót. A kínálatban találunk olyan ágytakarókat is, amikhez díszpárnák vagy párnahuzatok is kaphatók.

Könnyen mosható, tisztítható ágytakarók

Ha megvan a kiszemelt darab, vásárlás előtt érdemes egy pillantást vetni az ágytakaró mosási, tisztítási útmutatójára. Mivel az ágytakaró folyamatosan használatban van, érdemes olyan darabot választani, ami bírja a strapát, mosógépben mosható, vagyis nem kell tisztítóba szaladgálni vele.

ágytakaró

Vasalható legyen vagy nem vasalható?

A mosási útmutatón ne csak a mosási instrukciókat nézzük meg, de azt is, hogy a kiválasztott darab vasalható-e. A vasalás nemcsak az esztétika miatt fontos, de sterilizálja is az anyagot, ami például egy olyan otthonban nem mellékes, ahol háziállatok vannak.

Kövesd a Praktikert a Facebookon is!


Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!