Oldal tetejére
Kreatív ötletek

Kreatív ötletek

 • Itt egy újabb karácsony, szinte menetrendszerűen kezdjük otthonaink dekorációját, szépítgetését. Valljuk be, az otthonszépítés is olyan, mint a csoki: ember legyen a talpán, aki egy kóstoló után abba tudja hagyni. Ezért is vannak évről évre karácsonyi dekorációs trendek, amik kellő inspirációt adnak ahhoz, hogy továbbszépítsük otthonunkat – ezek a trendek alapján állítottunk össze egy kis listát a kedvenc Praktikeres lakberendezési kiegészítőkről!

  Tovább
 • Karácsony közeledtével bizony előkerül az ünnepi dekoráció kérdése, azon belül is a karácsonyfa beszerzése és díszítése. Sokan a fenntarthatóság jegyében szeretnék elkerülni, hogy egy fát csak azért vágjanak ki, hogy pár hétig vagy hónapig díszítse a lakást – mi tehát a megoldás, ha nem műfenyőben gondolkodunk? A vállalkozókedvűeknek, az örökösen megújulóknak hoztunk néhány ötletes inspirációt, hogyan lehet karácsonyfát állítani fa nélkül!

  Tovább
 • Egy karácsonyi koszorúhoz igencsak illik a századelő békebeli hangulata. A hagyományos piros kiegészítők, a valódi örökzöldek, szalagok mind ezt erősítik - csak az alap valami egészen formabontó. A régi polgári lakások, mennyezet díszítő gipsz stukkóit idéző polisztirol rozetta, első gondolatra talán nem a leginkább magától értetődőbb koszorú alap.

  Tovább
 • A hógömböket nemcsak a kisebb gyerekek, hanem mindenki szereti, akár a karácsonyi dekoráció részeként, akár ajándékként nagy sikert arathat. Egy személyre szabott darabbal bárkit meglephetünk, ráadásul az elkészítése sem igényel nagy fáradságot – mutatjuk, hogyan készül!

  Tovább
 • A 2020-as év karácsonyi hívószava a természetesség. Az biztos, hogy a természetes anyagból készült dekoráció sosem megy ki a divatból, de idén kifejezetten népszerűnek ígérkeznek a hagyományosabb formák, klasszikus színek és anyagok. Megmutatjuk a legújabb dekorációs ötleteket, amelyekből inspirálódhatunk, következzenek a 2020-as karácsonyi dekorációs trendek!

  Tovább
 • A karácsonyi dekoráció kétségtelenül fontos része az ünnepeknek, egy jól elhelyezett világító füzér vagy gyertyasor meghitt hangulatot tud varázsolni szinte bármilyen otthonban. De van élet a fenyőfán és a színes, csillogó-villogó fényforrásokon túl is! Rövid cikkünkben pár tippet osztunk meg a műhó, dekorspray, műfenyő ág és hóspray kiegészítőkkel kapcsolatban, hogy aki még az ünnepi dekorálás előtt áll, annak legyen egy kis plusz inspirációja!
  Tovább
 • Ez a mini lerakó polc bármelyik helyiségben jó szolgálatot tehet. A polcra szerelt világítás pedig még inkább használhatóvá teszi. Lehet belőle éjjeliszekrény, ahol olvasó lámpaként is funkcionálhat, íróasztal fölé szerelve helyettesítheti az íróasztal lámpát, de lehet belőle egyszerű
  hangulatvilágítás is bárhol a lakásban.

  Tovább
 • Az előszobafal, a fogas, az akasztó csupa olyan kellékek, amik gyakran kimerítik a szükséges rossz fogalmát, hiszen valahogyan muszáj megoldani a kabátok, sapkák, sálak tárolását. Aki nem szeretné az egész problémakört egy gardróbszekrénybe „zárni”, annak most itt jön 5 inspiráló ötlet, ami kicsit feldobja az előszobafal műfaját.

  Tovább
 • Egy hálószobába mindig jól jön valami, ahova az ember könnyedén ráhajinthatja azokat a ruhákat, amiket éppen levesz, vagy pont felvenni készül. Néhány, egyszerű alapanyagból készített Wein Krisztina egy igen kreatív szobainast. Olvassátok el a posztot, hogy mi is kell hozzá és hogyan készíthetik el!

  Tovább
 • A rejtett fali könyv konzolok igen jó szolgálatot tehetnek. Néhány, a fal előtt lebegő könyvkupac dekorációnak sem utolsó, sőt akár polcként is funkcionálhat, de még az is lehet, hogy kedvet kapunk némelyik könyvbe belelapozgatni.

  Tovább