Oldal tetejére
Kreatív ötletek

Kreatív ötletek

 • Az iskolakezdés terhei nemcsak a családi kasszát terhelik, hanem sok tekintetben a környezetet is. Minden év szeptemberében olyan kiadások merülnek fel, amik egyfelől racionalizálhatóak, másfelől – bizonyos elemei – egészen egyszerűen megspórolhatóak. Rövid cikkünkben átnézzük azokat az iskolakezdéshez kötődő praktikákat, amikkel környezetünknek és pénztárcánknak egyaránt kedvezhetünk.

  Tovább
 • A krétafesték már több éve egy „régi új” ismerős, ismét felfedeztük magunknak, hogy mennyi mindenre jó. Nagy népszerűségének ellenére még nem adtunk számot a páratlan lehetőségeivel, éppen ezért cikkünkben most jobban megvizsgáljuk a krétafesték típusait és felhasználási módjait!

  Tovább
 • Indulás előtt nem találod a lakás- vagy a kocsikulcsot? Sosincs szem előtt a pincekulcs, amikor épp szükség lenne rá? Sokat bosszankodsz amiatt, hogy ezeknek az ajtókat nyitó kulcsocskáknak folyamatosan lába kél? Íme, egy egyszerű, de annál szemrevalóbb kulcstartó elkészítési javaslat, amely véget vet ennek a problémának. A kulcstartó akár az ajtóra, akár az ajtó közelébe, az előszobába is felszerelhető, amelyekbe a kulcscsomók könnyedén fellógathatók. Így minden kulcs a helyére kerül, és vége a hosszadalmas keresgéléseknek.

  Tovább
 • A friss fűszerek éppúgy egy hobbiszakács „kellékei”, mint egy jó minőségű edény vagy egy éles kés. Épp ezért most megmutatjuk, hogyan készíthetünk el egyszerűen, hat leggyakrabban használt fűszernövény számára egy olyan plafonra vagy polcra fellógatható, praktikus fűszernövénytartót, ami által a friss ízek karnyújtásnyi közelségbe kerülnek a konyhában.

  Tovább
 • Itt egy újabb karácsony, szinte menetrendszerűen kezdjük otthonaink dekorációját, szépítgetését. Valljuk be, az otthonszépítés is olyan, mint a csoki: ember legyen a talpán, aki egy kóstoló után abba tudja hagyni. Ezért is vannak évről évre karácsonyi dekorációs trendek, amik kellő inspirációt adnak ahhoz, hogy továbbszépítsük otthonunkat – ezek a trendek alapján állítottunk össze egy kis listát a kedvenc Praktikeres lakberendezési kiegészítőkről!

  Tovább
 • Karácsony közeledtével bizony előkerül az ünnepi dekoráció kérdése, azon belül is a karácsonyfa beszerzése és díszítése. Sokan a fenntarthatóság jegyében szeretnék elkerülni, hogy egy fát csak azért vágjanak ki, hogy pár hétig vagy hónapig díszítse a lakást – mi tehát a megoldás, ha nem műfenyőben gondolkodunk? A vállalkozókedvűeknek, az örökösen megújulóknak hoztunk néhány ötletes inspirációt, hogyan lehet karácsonyfát állítani fa nélkül!

  Tovább
 • Egy karácsonyi koszorúhoz igencsak illik a századelő békebeli hangulata. A hagyományos piros kiegészítők, a valódi örökzöldek, szalagok mind ezt erősítik - csak az alap valami egészen formabontó. A régi polgári lakások, mennyezet díszítő gipsz stukkóit idéző polisztirol rozetta, első gondolatra talán nem a leginkább magától értetődőbb koszorú alap.

  Tovább
 • A hógömböket nemcsak a kisebb gyerekek, hanem mindenki szereti, akár a karácsonyi dekoráció részeként, akár ajándékként nagy sikert arathat. Egy személyre szabott darabbal bárkit meglephetünk, ráadásul az elkészítése sem igényel nagy fáradságot – mutatjuk, hogyan készül!

  Tovább
 • A 2020-as év karácsonyi hívószava a természetesség. Az biztos, hogy a természetes anyagból készült dekoráció sosem megy ki a divatból, de idén kifejezetten népszerűnek ígérkeznek a hagyományosabb formák, klasszikus színek és anyagok. Megmutatjuk a legújabb dekorációs ötleteket, amelyekből inspirálódhatunk, következzenek a 2020-as karácsonyi dekorációs trendek!

  Tovább
 • A karácsonyi dekoráció kétségtelenül fontos része az ünnepeknek, egy jól elhelyezett világító füzér vagy gyertyasor meghitt hangulatot tud varázsolni szinte bármilyen otthonban. De van élet a fenyőfán és a színes, csillogó-villogó fényforrásokon túl is! Rövid cikkünkben pár tippet osztunk meg a műhó, dekorspray, műfenyő ág és hóspray kiegészítőkkel kapcsolatban, hogy aki még az ünnepi dekorálás előtt áll, annak legyen egy kis plusz inspirációja!
  Tovább