Milyen matracot vegyek? - Ágymatrac fajták

Sokféle matracot lehet kapni és mindenkinek mást jelent a „legjobb matrac”. Nem mindegy, hogy háton, hason vagy oldalt szeretünk aludni és ezen belül is változó, hogy ki milyen kemény matracon érzi jól magát. Vásárolhatunk ágyat, ami a matracot eleve tartalmazza, vagy vehetünk ágykeretet és külön hozzá matracot azonos méretben. Segítünk eligazodni a matrac típusok és anyagok között, hogy könnyebb legyen a választás

Matrac - Praktiker

Matrac típusok, hogyan válasszunk?

Sokakban felmerül a kérdés, ami nem biztos, hogy evidens: milyen matracot vegyek? Azért is érdekes ez a kérdés, mert az idő múlásával saját igényeink is változhatnak – egy klasszikus szivacs matrac után lehet, hogy vákuum matracot próbálnánk ki, esetleg egy vadiúj hideghab matracot.

Amit mindenképp javasolunk, hogy a matrac tesztet ne bízzuk másra – menjünk el személyesen, próbáljuk ki a bemutatóteremben! Természetesen, ha a kiszemelt matracok olcsón megvásárolhatók, az szuper, de ne csak a matrac árak legyenek a legfontosabbak, hiszen ez egy hosszútávú beruházás, ami a hétköznapjainkat alapjaiban meghatározza majd.

Memóriahabos matrac - Praktiker

Memóriahabos matracok

A jól ismert habszivacs matrac is jó választás lehet, ha sikerül megtalálnunk a tökéletes keménységet, azonban ha biztosra szeretnénk menni, akkor a memóriahabos matrac lesz a nyerő! Egy olyan speciális, hőre lágyuló anyagból készül, ami az alvás során követi testünk formáját, így nyújtja a legnagyobb kényelmet. Persze a memória matracok között is számos keménység és anyagösszetétel létezik, szóval ebben az esetben is érdemes egy „próba fekvést” tartani vásárlás előtt!

Rugós matracok

A rugós kialakítás mindenképp összetettebb, mint az egyszerű habszivacs, éppen ezért a kivitelezése is költségesebb – ha valaki hosszútávra tervez, akkor az olcsóbb rugós matracok között inkább ne is keresgéljen. Persze a rugós matracok között is elérhető a magasabb minőség, igaz, ezek már drágábbak is.

Táskarugós matrac - Praktiker

A táskarugós matrac különleges előnye, hogy a fémszerkezetes kialakítás miatt könnyebben szellőznek, ugyanakkor van egy olyan apróság, ami mellett nem szabad szó nélkül elmenni. Ha sokat forgolódunk az ágyban, akkor jobb választás lesz a habszivacs vagy memóriahabos matrac, hiszen a rugók bizony a forgolódásra is reagálnak.

Matracok ággyal vagy ágykeret nélkül?

Ágyak matraccal – sokan döntenek emellett, típusát tekintve lehet franciaágy matraccal vagy akár kisebb méretű is. Ezzel kétségtelenül két legyet lehet ütni egycsapással, de vannak olyan helyzetek, amikor egyszerűen csak a földre szeretnénk elhelyezni a matracot. Ilyen esetben ágyrácsot érdemes beszerezni – az ideális szellőzés, a matrac tisztítás, illetve a penészedés miatt. Azt persze jó észben tartani, hogy a rugós matracok általában nem rendelkeznek szilárd kerettel, ezért mindenképp ágykeretre kell helyezni.

Ágy matraccal - Praktiker

Népszerű matrac és ágy méretek

A Praktiker kínálatában számos típus és kivitel szerint kétszemélyes matracok, illetve egyszemélyes matracok is megtalálhatóak a legnépszerűbb méretekben:

  • 160x200cm matrac
  • 90x200cm matrac
  • 180x200cm matrac
  • 140x200cm matrac

Keresd a megfelelő matracot a Praktikerben! Személyes igényeid szerint segítünk kiválasztani!

Iratkozz fel hírlevelünkre

és értesülj akcióinkról az elsők között!